BOON Sziréna

2018.04.12. 19:04

Biofüvezett, aztán meg hamisan vádolt Borsodban

Miskolc, Mezőcsát, Tiszaújváros - Vádat emeltek egy 23 éves férfi ellen, aki a hatóság előtt hamisan vádolta bűncselekménnyel ismerősét.

Miskolc, Mezőcsát, Tiszaújváros - Vádat emeltek egy 23 éves férfi ellen, aki a hatóság előtt hamisan vádolta bűncselekménnyel ismerősét.

A férfi tavaly februárban tett feljelentést a rendőrségen ismerőse ellen, aki – állítása szerint – Mezőcsáton egy olyan cigarettával kínálta meg, melytől emlékezetkiesése lett. Amikor magához tért, észlelte, hogy mobiltelefonja eltűnt, nem a saját nadrágját viseli, továbbá a korábban vele egy társaságban szórakozó ismerőse cipője van rajta.

Kiderült a turpisság

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a feljelentés nyomán nyomozást rendelt el, melynek keretében tanúként hallgatták ki a későbbi vádlottat, aki a feljelentésében foglaltakat fenntartotta. A nyomozó hatóság így kifosztás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a feljelentett férfit, aki tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Vallomása szerint a vádlott maga adta el önként a mobiltelefonját 5 ezer forintért az ő élettársának, továbbá az általa viselt cipőt ő ajándékozta neki.

A rendőrség által lefolytatott nyomozás során beszerzett további bizonyítékok is cáfolták a feljelentő előadását, aki ezzel szembesülve még a nyomozás befejezése előtt bevallotta, hogy hazudott, és kijelentette, hogy sem az általa feljelentett ismerőse, sem más személy nem követett el sérelmére bűncselekményt, valótlan vallomását biofű fogyasztásának leplezésére találta ki.

Hamis vád bűntette

Mivel a nyomozás során arra nézve sem merült fel adat, hogy a vádlott a kábító hatású anyagot az általa feljelentett személytől szerezte volna, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

Az ügyészség „büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével” vádolja a büntetlen előéletű férfit, és vele szemben – a törvény által jelen esetben biztosított korlátlan enyhítés lehetőségére – közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

- SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!