A Marsról Miskolcra a „kis”-Solaris

A Marsról Miskolcra a „kis”-Solaris
Miskolc – A Tompox együttest, mióta létezik, rendszerint úgy mutatják be: a Solaris (és a Napoleon Boulevard) basszusgitárosának új zenekara…. Ők lépnek fel Miskolcon, az Ifjúsági Házban november 7-én, este 8 órától.

A Tompox együttest, mióta létezik, rendszerint úgy mutatják be: a Solaris (és a Napoleon Boulevard) basszusgitárosának új zenekara. Amikor Pócs Tamás, Gömör László dobossal, két éve eltökélte, ők napjainkban is szeretnék egykori csapatuk, a nyolcvanas években létezett, utóbb legendássá, sőt, világhírűvé vált Solaris különleges „szimfonikus rockzenéjét” játszani – míg a többi néhai zenekartagot manapság más foglalja le -, először a Solaris Fusion nevet választották. Ezen a néven léptek fel épp egy éve Miskolcon is, az Ifiházban.
Kisvártatva az elnevezés Nostradamusra módosult, mondván, a két tag dacára ez mégsem azonos az eredeti Solarisszal (amelyben fennállása hat éve alatt közel tucatnyi muzsikus megfordult), nemrég pedig a basszusgitáros már mint Tompox band ad koncerteket, a régi kolléga Gömör László dobjai által erősítve. A további zenésztársak: Balla Endre a billentyűknél, fuvolán Földesi Péter, dobokon Szula Péter, gitárral Rózsa Zoltán és Kiss Zoltán. Utóbbi énekel is, természetesen nem a klasszikus instrumentális számok során, hanem a repertoárra a Marsbéli krónikák és a többi régi Solaris-album mellé felvett King Crimson-, illetve saját szerzemények keretében.
A miskolci Ifjúsági Házban (Győri kapu 27.) november 7-én, péteken este
8 órától lépnek színpadra. A belépő ára 1000 forint (a helyszínen).

Kapcsolódó cikkek:

Címkék: , ,