A Márió, a varázsló egyidőben debütál a filmvásznon és a neten

Először fordul elő itthon, hogy egy film egyszerre debütáljon a mozikban és az interneten. November 6-án mutatják be a hazai mozik és a Filmklik internetes portál is Almási Tamás legújabb nagyjátékfilmjét, A Márió, a varázslót. A Nyakó Júlia és Franco Nero főszereplésével készült alkotás a 39. Filmszemlén mutatkozott be a hazai közönség előtt, ahol az ötödik legnézettebb film volt – tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget Tamás Dorka, a produkció sajtófőnöke.

Az idén hatvanéves dokumentumfilmes, Almási Tamás csaknem harminc évvel legutóbbi nagyjátékfilmje, a Ballagás után rendezett újra játékfilmet. A Márió, a varázsló című alkotás egy átlagos magyar asszony sorsát dolgozza fel a rendszerváltás környékén.

Egy magyar falucskában csoda történik: megérkezik a faluba Márió (Franco Nero), az elegáns olasz cipőgyáros. Munkát és jólétet ígér az ottani asszonyoknak. A falu felbolydul. Vera (Nyakó Júlia) sem tudja kivonni magát a sármos olasz hatása alól, és menthetetlenül beleszeret a férfiba.

Almási Tamás filmje egy olyan asszonynak a története, aki egy jobb világról álmodozik. Találkozik egy férfival, akibe szerelmes lesz, ezáltal rádöbben, hogy 25 évig tulajdonképpen nem is élt. “Vera filmjében” az alapfeszültségét a nyelvi félreértések adják. Mario nem tud magyarul, Vera pedig nem beszél olaszul.

A Mario, a varázslót tavaly nyáron forgatták a Borsod megyei Abaújváron és környékén. Franco Nero a filmforgatáson szerkesztőségünknek elmondta: ez a film arra készteti majd a nézőket, hogy tükörbe nézzenek és átgondolják addigi életüket.

Almási Tamás nagyjátékfilmjét, beválogatták a november 11-és 28-a között zajló Kairói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába. Kedden derül ki, hogy a Márió, a varázsló megkapja-e a fesztivál fődíját, az Arany Piramist.

Az 1976 óta évente megrendezett Kairói Nemzetközi Filmfesztivál – amelynek tiszteletbeli elnöke Omar Sherif -, az arab világ egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmes seregszemléje. Legutóbb 2006-ban nyert magyar film Kairóban, akkor a legjobb forgatókönyv díját Elek Judit kapta A hét nyolcadik napja megírásáért.

Bővebb információ az online kölcsönzésről a: www.filmklik.hu oldaloln olvasható.Sporthírek