Friss hírek

2008.12.10. 11:40

Átadták a Békéscsabát Romániával összekötő távvezetéket

<p>Több mint 4 milliárd forintból épült meg az a 400 kilovoltos (kV) új távvezeték, amely a második kapcsolatot jelenti a román és a magyar villamosenergia-hálózat között. A magyar oldalon 38,8 kilométer hosszú távvezetéket szerdán délben helyezik feszültség alá Békéscsabán.</p>

A beruházás 2005-ben indult, és Békéscsabát köti össze az Arad megyei Nadabbal. A beruházást a MAVIR Zrt végezte. A második magyar-román 400 kV-os kapcsolat nemcsak a hazai áramellátás biztonságát, hanem az európai villamosenergia-rendszeren belüli hálózati kapcsolatokat is erősíti, európai szinten növelve a rendszerbiztonságot.

Az átadás során Tari Gábor, a MAVIR Zrt. vezérigazgatója elmondta: a kitűzött határidőn és a jóváhagyott költségkereten belül valósult meg a program. A jövő évi tervekkel kapcsolatban közölte: 2009-ben átadják a Hévizet és Szombathelyet összekötő, ugyancsak 400 kV-os távvezetéket. Legkésőbb 2010-re elkészül a Horvátországot Magyarországgal összekötő távvezeték is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!