A mamutmezőnyben a hatodik lett a cívisvárosi vívó

Battai Sugár Katinka
Battai Sugár Katinka
Debrecen – Battai Sugár Katinka, a Testnevelési Egyetem SE debreceni sportolója ezúttal Németországban remekelt.

A hajdúsági vívó a németországi U17-es körversenyen bizonyított: a TFSE 14 éves (még serdülő korú) tehetsége a szófiai ezüstérme után ismét döntőbe jutott. A selejtezők során öt magabiztos győzelmet aratva jutott tovább a csoportjából. A 128-as táblán a francia Dumas ugyan jól kezdett, azonban ez is kevés volt Battaival szemben, aki magabiztos 15–10-zel jutott tovább, ahol a szintén erős olasz Di Carlo várta. Hasonló kimenetelű küzdelemben, remek vívással aratott győzelmet (15–12) a debreceni tini csakúgy, mint a következő körben az amerikai Jenkins elleni (15–11) asszóban. A nyolcaddöntőben az ukrán Goncsova ellen szerencsétlen sérülést szenvedett Battai, akit azonban ez sem akadályozott abban, hogy felülkerekedjen ellenfelén (15–12). A negyeddöntőben méretes kötéssel a lábán állt ki a francia Coudrec elleni mérkőzésre a TFSE tehetsége, de egy lábbal a négy közé jutás ezúttal csak álom maradt.

– Már hetek óta kiváló formában vív Sugi, ezért egyáltalán nem meglepő az újabb sikeres szereplés. A nyolcaddöntőben egy szerencsétlen összegvágást követően az ukrán ellenfele rálépett a lábára, ezért már azt az asszót is sántikálva fejezte be. Az, hogy sérülten is kiállt a francia ellenfele ellen, bizonyítja Sugi sportemberi nagyságát. Büszke vagyok rá! – nyilatkozta Dávid László, a vívó edzője.

Nincs nagyobb baj

– Remekül ment a vívás, ezért is sajnálom, hogy nem tudtam befejezni a versenyt. Nagyon fáj a lábam, de nem történt nagyobb baj, egy-két nap és rendben leszek. Örülök a hatodik helynek, de igazából annak sokkal jobban, hogy rengeteg akciót meg tudtam csinálni az ellenfeleimmel szemben. Egyébként sem a helyezésekért utazunk a versenyekre, hanem, hogy élesben is ki tudjam próbálni azt amit a mesteremmel gyakorlok. Szerintem ez most elég jól sikerült – mondta a versenyző.

HBN


A képen Dávid László és tanítványa, Battai Sugár Katinka
Debrecen - Mindenki számára meg szeretnék adni a lehetőséget, hogy professzionálisan készüljön. Van az úgy, hogy nem egyeznek a vélemények, és ha végképp nincs mit tenni, a folyamatos háborúskodás helyett jobb, ha különválnak a felek útjai. Megesik ilyen a sport világában is: ez történt a nyáron ...