A Mamma Mia előadás a Diósgyőri Gimnáziumban

Akt.:
Jelenet az előadásból
Jelenet az előadásból - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A sok évnyi munkásság alatt számtalan színdarabot mutattak be.

Ezek közül a legemlékezetesebbek a Dzsungel könyve, a Grease, valamint az egykori diákszínpados, a mára már ismert színész és énekes, Veréb Tamás főszereplésével a Don Quijote és a Hair, de csodás élményekkel gazdagodtak azok is, akik láthatták a Rovarokat, valamint Rómeó és Júlia szerelmi történetét.

Új bemutató

Az idei évad bemutatója pedig a világszerte ismert és kedvelt Mamma Mia. Mindezek dr. Lénárt Attila tanár úr rendezésében kerültek színpadra, aki már 25 éve foglalkozik ezzel. Különféle produkciók, más-más emberek és talentumok.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Rengeteg tehetséges diák fordult meg az évek során a színpadon, akik közül sokan meg is maradtak a pályán. Tanár úrnál szerepelt először Kamarás Máté, Mészáros Blanka, aki ma a Katona József Színház színésznője, a sárospataki Sipos Gyuri, aki ma a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja, továbbá Jordanov Ágnes operaénekes, Kumich Tamás énekes és mások. Az előadásokat rengeteg próba előzi meg, amelyek szeptembertől kezdődnek heti egy alkalommal, majd ahogy közeledik a tavasz, egyre gyakrabban próbálunk.

Ez kívülről nézve fárasztónak tűnhet, de ide senki nem úgy jön, mint egy kötelező délutáni különórára. A diákszínpad különleges közösség… egy család. Nagyon erős barátságok szövődnek itt, amelyek akár egy életen át tarthatnak. Minden diákszínpados életében kétfajta előadás létezik: az egyik, amit nagy örömmel várnak, és ami után igazán boldogok. Ez elsősorban a szülőknek, családtagoknak és barátoknak előadott alkalom.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

A másik pedig az, amikor általános iskolások jönnek, mert ők még igazán, szívből nevetnek, élvezik, szeretik, és nem egyszerű embereknek tekintik a színjátszósokat, hanem szinte már igazi színésznek.

A legnagyobb öröm, amit ilyenkor átélhetünk, amikor a gyerekek odajönnek hozzánk az előadás végén, és megölelnek, pacsiznak, közös képet akarnak készíteni velünk. Megkérdezik, hogy lehet ilyen szép hangunk, vagy megdicsérik a ruhákat, vagy épp azt, hogy milyen jól táncolunk.

Apró mozzanatok

Minden ilyen apró mozzanat akkora boldogságot tud adni, amit nem mindenki élhet át. Ezek után az ember azt érzi: megéri diákszínpadosnak lenni. Az előadások március 5-től április 13-ig tartanak. A diákszínészek 12 alkalommal lépnek színpadra. A felnőttek számára március 21-22-én tekinthető meg a Mamma Mia!

– Kovácsik Csenge –