A Mályi-tóba fulladt egy férfi – Csak nézték, mint a moziban?

A Mályi-tónál történt a tragédia - A felvétel illusztráció!
A Mályi-tónál történt a tragédia - A felvétel illusztráció! - © Fotó: ÉM-archív
Mályi, Miskolc – Vízbe fulladt egy ember szombaton a Mályi-tóban. A Facebookon keringő eset igaz.

A bejegyzőt, egy fiatal nőt nem sikerült elérnünk, így csak leírására hagyatkozhatunk. Családi fürdőzés közben vette észre, hogy egy férfi (állítólag egy orvos volt) élettelen testet húz ki a tóból, majd a partra érve megpróbál rajta segíteni. A hölgy és a testvére felpattant, hogy segítségére lehessenek. Az egyébként várandós hölgy állítja: több tucat heverésző ember mellett rohant el, akik semmit sem tettek, sőt odaérve derült ki, hogy még mentőt sem hívott senki. Ő megtette, majd autóba ült, ruha és papucs nélkül, hogy a mentésirányítóval történő megbeszélt helyen útba igazíthassa a mentőket. A hölgy leírja: hamarosan a helyszínre érkezett a mentőhelikopter is, s a szakemberek tették a dolgukat, aminek köszönhetően a férfi visszanyerte az életét. Ő viszont csalódott az emberekben, amiért közömbösek.

Papp Zsolt vezető mentőtiszt megerősítette, hogy volt ilyen értesítés, amely után egy esetkocsi és a mentőhelikopter is a helyszínre ment, s másfél órán át próbálkoztak az újraélesztéssel, ami sikerrel is járt.

Arról már a megyei kórháztól értesültünk, hogy a férfi a kórházban elhunyt. A sajnálatos tény azonban semmit sem von le a segítők érdemeiből. Ők megpróbálták…

ÉM-SzK


Videó: Megelőzhetőek a tóparti tragédiák

Miskolc – Speciális mentők, rendőrök, mentősök, polgárőrök fogtak össze egy baleset megelőzési kisfilm létrehozásakor. A videó részletesen bemutatja, hogy egy baráti összejövetel, szórakozás a tóparton hogyan válhat tragédiává. Minden tóparti tragédia megelőzhető! tovább »