Beharangozó

2020.02.23. 11:00

Vasárnapi sportesemények és Tour de Hongrie fejlemények

Játékban a Tiszaújvárosi Phoenix KK, a Kazincbarcikai SC és a Miskolci Vénusz is. Hírek a Tour de Hongrie legújabb fejleményeiről.

Kosárlabda, NB I./B

Férfi NB I./B Zöld csoport, 23. forduló

EKE Eger KOK – Tiszaújvárosi Phoenix KK

(Eger, vasárnap 17.00)

Szendrey Zsombor, a Phoenix KK vezetőedzője: – Most volt egy hét pihenőnk a Hepp Kupa döntője miatt. Ezen időt jórészt regenerálással próbáltuk tölteni, de mellette készültünk, gyakoroltunk. Az Egerrel mindig ki-ki meccset játszunk, bárhol is álljunk a tabellán. Most se lesz ez másképpen, nehéz előre megmondani a győztes kilétét. Mindkettőnk nehéz helyzetben van, természetesen szeretnénk elmozdulni a jelenlegi pozícióról, ehhez bele kell adnunk mindent.


Labdarúgás: NB II.

NB II., 25. forduló

Kazincbarcikai SC – Vasas FC

(Putnok, vasárnap 14.00)

Dzurják József, a KBSC vezetőedzője: – A múltkori mérkőzésen, az első félidőben jól játszottunk, a másodikban azonban magunkra húztuk a Győrt. A 94. percig

2–1-re vezettünk, voltak a kisalföldieknek is helyzetei, de mi is kétszer lezárhattuk volna a meccset. Az utolsó pillanatban azonban a partjelző beintésére a vezetőbíró 11-est ítélt a vendégeknek, visszanézve az esetet kiderült, hogy Toma keze közelében sem volt a labda… Sajnos ez van, hiányzik a három pont és a sikerélmény. Ezúttal egy nagy invesztícióval megerősített csapat érkezik hozzánk, amely – az ETO-hoz hasonlóan – szeretne feljutni, visszakerülni az NB I.-be. A sok hiányzó ellenére úgy gondolom, hogy a csapatot mindig feldobja, ha egy erős ellenfél érkezik, bízom abban, hogy ez vasárnap is így lesz. Szeretnénk megráncigálni az óriás bajuszát, nagyot szólna, ha ezt a jelenlegi Vasast el tudnánk kapni.

A Barcikában Toma kiállítás, Krausz sárga lapok miatt eltiltott. Horváth L. a múlt hétvégi meccsen megsérült, de maródi Oldal, Kovác, Németh és Hegedűs is.

A KBSC várható kezdőcsapata: Fila – Iszák, Szűcs, Fótyik, Farkas – Oltean, Géringer, Berki – Korbély, Fekete, Mitruscsak.


Labdarúgás: futsal

Női futsal NB I., 15. forduló

Gyulai Amazonok – Miskolci Vénusz

(Gyula, vasárnap 18.30)

György Gábor, a Vénusz edzője: – Szeretném, ha a mérkőzés első tíz percét úgy játszanánk, mint az ezt megelőzőn az utolsó tízet. A meccs elején pöttyintenénk egy laza hatost, utána a hátralévő harminc percben szenvedve kapnánk kettőt. A két csapat ugyanazokért a célokért küzd, kiderül, hogy a gyulai csípős vagy a borsodi bivaly az erősebb.


Kerékpár: a Bahrain McLaren a hatodik

A Bahrain McLaren indulásával már hat World Tour-csapat indulása biztos a Tour de Hongrie-n – jelentették be a szervezők pénteken az országúti kerékpáros körverseny honlapján.

A bahreini csapat legnagyobb sztárja az országúton és pályán is világbajnok Mark Cavendish, aki pályafutása során harminc etapon ért célba elsőként a Tour de

France-on, ezzel második az örökrangsorban a 34-szeres győztes belga Merckx mögött. Az istálló versenyzője többek között a 2015-ös Giro d’Italián harmadik spanyol Mikel Landa, a Liege-Bastogne-Liege-en 2016-ban első holland Wout Poels, illetve a szlovén Jan Tratnik is, aki 2015-ben megnyerte a Tour de Hongrie budapesti befutóját, és elvitte a pontverseny legjobbjának járó zöld trikót is.

A május 13. és 17. között sorra kerülő magyar körversenyen 861 kilométer leküzdése vár a mezőnyre, amely minden eddiginél erősebb lesz. Ennek egyik oka, hogy a Tour de Hongrie két nappal azt követően rajtol, hogy Magyarországon rendezik május 9. és 11. között a Giro d’Italia első három szakaszát, így az amúgy is Magyarországon tartózkodó World Tour-csapatok szívesen neveztek a magyar körversenyre is.

A szervezők bejelentése szerint 11 olyan csapat lesz, amely az olasz és a magyar körversenyen is részt vesz. A Tour de Hongrie-n nyolc-nyolc World Tour- és prokontinentális istálló indul négy kontinentális együttes és a magyar válogatott mellett. A mezőny, mint ismeretes, két szakasz keretében is ellátogat Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe. Az érintett városokban és községekben mindenhol nagy várakozás előzi meg a rangos eseményt.

A Tour de Hongrie programja

1. szakasz, május 13., szerda: Debrecen–Hajdúszoboszló, 174 km

2. szakasz, május 14., csütörtök: Karcag–Nyíregyháza, 182 km

3. szakasz, május 15., péntek: Sárospatak–Kazincbarcika, 171 km

4. szakasz, május 16., szombat: Miskolc–Gyöngyös–Kékestető, 178 km

5. szakasz, május 17., vasárnap: Esztergom–Esztergom, 156 km

(A borítóképen: Nagyot szólna, ha a sárga-kékek nyernének | Fotó: Bujdos Tibor )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában