A Malév és a Sky Europe járatokat töröltek a brüsszeli sztrájk miatt

Törölték a Malév Brüsszelből-Budapestre tartó délelőtti járatát. A légitársaság reggeli, menetrendszerint 8 óra 25 perces érekzésű brüsszeli járatát ugyanis a belga főváros repülőtere sztrájk miatt nem tudta fogadni, így a gép nem is tudott onnan utasokkal visszaindulni.

A járat egy kitérő repülőtéren landolt – tudta meg a Független Hírügynökség Németh Krisztinától, a Malév sajtóosztályának vezetőjétől. A reggeli utasok átszállítása a kitérő repülőtérre sajnos időben technikailag megoldhatatlan volt – mondta a szóvivő – a gépnek ugyanis további útjai miatt vissza kellett térnie Budapestre.

Emiatt törölte a légitársaság a repülőgépnek 9 óra 15-re tervezett Brüsszel- Budapest útját. A Brüsszelben rekedt utasokat a légitársaság a tervek szerint az esti, 20 óra 20 perckor induló járatával hozzák haza – mondta el a szóvivő. A belga főváros légikikötőjének tűzoltói ugyanis addigra – elvben – abbahagyják sztrájkukat.

A ferihegyi légitársaságok közül a Sky Europe is bejelentette pénteki brüsszeli, illetve onnan visszainduló járatának törlését.Sporthírek