Forgatókönyv

2020.02.04. 19:30

Aktualizálták a veszélyelhárítási tervet

Van-e Miskolcnak valamiféle terve a koronavírus kezelésére?

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A megyeszékhely múlt hét csütörtökön megtartott képviselő-testületi ülésén merült föl a kérdés dr. Kiss János önkormányzati képviselő (Fidesz) részéről, amelyet Veres Pál polgármesternek szánt. A polgármester elmondta, hogy megvan a szabályozott rendszer, de pluszintézkedéseket is tettek a járási kormányhivatallal egyeztetve. A járási tisztiorvossal ezen a héten tárgyal, felelősséggel átgondolják, hogy mire van szükség.

Pontos forgatókönyv szerint

A városi önkormányzattól kapott információk szerint Miskolc város vezetése folyamatos tájékoztatást kap a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, a felkészülés érdekében pedig aktív a kapcsolattartás a védelmi igazgatás érintett szerveivel is, tájékoztatták lapunkat. Mindemellett a járványfenyegetettség miatt aktualizálták Miskolc veszélyelhárítási tervét, hangsúlyozták.

Minden önkormányzatnak szükséges veszélyelhárítási tervet készíteni, amely sok tényezőt magába foglal. Egyebek mellett az árvízvédelem, a földrengés, a vízszenynyezés, a járványveszély, a terrortámadás és a nukleáris fenyegetettség is szerepel az akciótervben. Eddig ebben a koronavírus nem szerepelt, ám miután a polgármester aktualizálta a tervet, így kibővítették. Mivel ez egy cseppfertőzéssel terjedő betegség, ezért az ilyen esetben szokásos eljárási rend lép életbe, azaz a kórházi elhelyezés, lappangási idő alatti megfigyelés, ha szükséges, karantén.

A város vezetése megtette a szükséges előkészületeket, hogy bármikor képes legyen a cselekvésre. Mindenre megvan a pontos forgatókönyv. Veszélyhelyzet esetén azonnal tájékoztatják a lakosságot is a médián keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában