A Magyarok Világszövetsége szerint szándékosan nem hívták meg őket a MÁÉRT pénteki ülésére

“Kifelejtették” a Magyar Állandó Értekezlet pénteki ülésének meghívottai közül a Magyarok Világszövetségét, pedig a szervezet alapító tagja a testületnek – közölte a Független Hírügynökséggel a Magyarok Világszövetsége.

Véleményük szerint “ilyen jogtiprásra még a Gyurcsány-kormány sem vetemedett”. Patrubány Miklós, a szövetség elnöke ezért sürgős levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnök beavatkozását.

A Magyarok Világszövetsége közleményében leszögezi, hogy a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) alapító tagjai, ennek ellenére Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és az irányítása alatt dolgozó kormányzati hivatal szándékosan mellőzte őket a péntekre összehívott ülés meghívottai közül. A politikus – megfogalmazásuk szerint – attól sem riadt vissza, hogy nagy nyilvánosság előtt valótlanságot állítva, hónapokkal ezelőtt bejelentse: a MÁÉRT újraindítása kapcsán levélben kérte ki valamennyi szervezet álláspontját, amelyek valaha a MÁÉRT meghívottai voltak. A Magyarok Világszövetségével viszont nem konzultált.

A MÁÉRT szabályzata szerint az ülést a miniszterelnök hívja össze, ezért fordult a szervezet Orbán Viktorhoz.