Sport

2015.07.29. 08:48

EYOF: Az MVSC judósa vitte a zászlót Grúziában

Miskolc - Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megnyitóján Tóth Apor, az MVSC sportolója vezette a magyar csapatot.

Miskolc - Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megnyitóján Tóth Apor, az MVSC sportolója vezette a magyar csapatot.Még mielőtt elkezdődtek volna a küzdelmek a Tbilisziben zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál küzdelmei, az egyetlen megyebeli sportoló, Tóth Apor, a Miskolci VSC judósa, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanulója máris elkönyvelhetett egy sikert, egy életre szóló élményt azzal, hogy a vasárnap esti hivatalos megnyitóünnepségen ő vihette a magyar zászlót a delegáció élén. Eredetileg úgy volt, hogy a cselgáncsozók közül a legnagyobb férfi súlycsoport képviselőjének jut ez a megtiszteltetés, ami aztán arra változott, hogy a legjobb eredményt elért judós kapja meg ezt a lehetőséget. És mivel a miskolci fiú néhány hete ifjúsági Európa-bajnoki bronz­érmet szerzett Szófiában, így ő lett a zászlóvivő.

Először a nyolcaddöntőben

A 81 kilogrammos súlycsoportban érdekelt Tóth Apor a rendezvény honlapján található program szerint pénteken lép tatamira, és már a sorsolása is ismert. Ebben a súlycsoportban 20 induló lesz, az MVSC sportolójának nem kell a 16 közé jutásért meccselnie, mert kedvezményezett, így először a nyolcaddöntőben kap ellenfelet, mégpedig a Togrul Huseynli (azeri) – Toni Miletic (bosnyák) párharcból. Ha ezt a csatát sikerrel vívja meg – ami klubjának vezetőedzője, Illyés Miklós szerint nem lesz könnyű, mert vélhetően a bosnyák fiú vár rá, akinek jó eredményei vannak –, akkor a folytatásban a Tim Schmidt (német) – Siarhei Lebedzeu (fehérorosz) párharc győztese vár rá, immár a negyeddöntőben.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!