Friss hírek

2007.12.28. 12:22

ÉV VÉGI ÖSSZEFOGLALÓ: Sport 2007 - szeptember

<p>Verekedés a Nyíregyháza-Debrecen meccs után. Szávay pekingi győzelme. Federer és Henin nyerték a US Opent. Bírói tévedés okozta a magyar válogatott vereségét. Távozott Jose Mourinho a Chelsea éléről. Helikopter balesetben elhunyt Colin McRae. Sportesemények 2007 szeptemberéből.</p>

VEREKEDÉS A NYÍREGYHÁZA-DEBRECEN MECCSEN
Verekedés tört ki az 1-1-el végződött Nyíregyháza-Debrecen bajnoki mérkőzés után a két rivális szurkolótábor között. A drukkerek a stadionban és Nyíregyháza több pontján is összecsaptak. A szurkolók megfékezésére lovas és rohamrendőröket is bevetettek, akiket a drukkerek üvegekkel dobáltak meg. A rendőrök kilenc embert állítottak elő, közülük ötöt vettek őrizetbe és összesen hatan sérültek meg. A balhé után többen tiltakoztak a túlzott rendőri erő miatt. Az esetet kivizsgálta az ORFK is és megállapították, hogy az intézkedések jogszerűek voltak, de nem volt szerencsés a lovas rendőrök bevetése. Az öt őrizetbe vett szurkoló közül egyet pénzbírságra, kettőt felfüggesztett börtönbüntetésre, míg egyet 40, egyet pedig 15 nap elzárásra ítélt a bíróság.

SZÁVAY BEROBBANT A TENISZ VILÁGÁBA
Két óriási sikert is aratott Szávay Ágnes szeptemberben. A fiatal magyar teniszező előbb a negyeddöntőig menetelt a US Open amerikai nyílt tenisztornán, majd megnyerte a 600 ezer összdíjazású pekingi tornát. A döntőben a szerb Jelena Jankovics volt az ellenfele. Szávay egy vesztes játszma után meccslabdát hárított és előbb megfordította, majd meg is nyerte az összecsapást jóval nevesebb ellenfelével szemben.

FEDERER ÉS HENIN NYERTE AZ US OPEN-T
A két világelső, a svájci Roger Federer és a belga Justine Henin nyerte a US Opent. Federer zsinórban negyedszer védte meg címét az amerikai tornán, miután a döntőben legyőzte a szerb Novak Djokovicsot. Henin pedig a Szávay Ágnest búcsúztató Szvetlana Kuznyecovát győzte le a fináléban. A belga klasszisnak ez volt a második sikere Flushing Meadows-ban.

BÍRÓI HIBA MIATT KAPOTT KI A VÁRHIDI-CSAPAT
Egy végzetes játékvezetői hiba miatt kapott ki a magyar labdarúgó válogatott a Törökország elleni Európa-bajnoki selejtezőn. 0-0-s állásnál, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Gera Zoltán egyedül vezethette a török kapusra a labdát, aki becsúszva felvágta őt. A skót játékvezető azonban ahelyett, hogy az egyértelmű szabálytalanság után a tizenegyes pontra mutatott volna, műesésért sárga lapot adott Gerának, akinek ez volt második lapja, ezért kénytelen volt elhagyni a pályát. A kiállítás sokkolta a magyar csapatot, így a törökök az utolsó fél órában három gólt is berámoltak a magyar kapuba. A végeredmény 3-0-lett. Az eset után Kisteleki István MLSZ elnök levelet írt az UEFA-nak, amelyben felháborodását fejezte ki Stuart Dougal ítélete miatt. Az UEFA az eset kivizsgálása után egyébként visszavonta Gera automatikus eltiltását, aki így játszhatott a Málta elleni Eb-selejtezőn.

LEMONDOTT JOSE MOURINHO
Távozott a Chelsea vezetőedzői posztjáról Jose Mourinho. A portugál szakember azután mondott le a londoni csapat irányításáról, hogy a Bajnokok Ligája nyitómérkőzésén csak 1-1-es döntetlent játszottak hazai pályán a norvég Rosenborggal és már régóta rossz viszonyban volt a tulajdonos Roman Abramoviccsal. Az angol labdarúgás egyik legmeghatározóbb alakja három év után és körülbelül négymilliárd forintos végkielégítéssel távozott a posztjáról. Utódjául a volt izraeli kapitányt, Avram Grantot jelölték ki.

ELHUNYT COLIN MCRAE
Helikopter balesetben elhunyt Colin McRae korábbi rali világbajnok. Szeptember 15-én a 39 éves McRae öt éves fiával és két barátjukkal, a hatéves Ben Porcellivel és a 37 éves Graeme Duncannel együtt szállt fel a McRae család skóciai birtokáról, majd néhány kilométerrel arrébb a földnek csapódtak. Egyikük sem élte túl a balesetet. McRae pályafutása alatt a történelemben első britként megnyerte a rali világbajnokságot. A pilóta akkor lett a legismertebb, amikor 1998-ban kiadtak egy nevével fémjelzett számítógépes játékot, a Colin McRae Rally-t. A játék több szériát is megélt kiadása óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!