A magyar pókerjátékos szerencséje – Vasárnap Reggel

Tóth Richárd ma a legismertebb pókerjátékos, pedig csak tavaly augusztus óta profi. Nyert már 333 ezer dollárt Las Vegasban, tavaly ő lett a bécsi Pokermasters bajnoka és úgy lett a harmadik a Koppenhágában rendezett Európai Póker Mesterek tornáján, hogy a játékostársak is dícsérték.

Tóth Richárd már gyerekkorában megtanult kártyázni, a családi ünnepeken is gyakran előkerült a pakli a vacsora után. Addig csak játék marad a kártyázás, amíg Amerikában nem vette meg az egyik világbajnok könyvét – írja a Vasárnap Reggel.

Tavaly fordult meg a magyar pókerjátékos szerencséje: megnyert egy internetes selejtezőt, és így bekerült egy bahamai versenyre. Ezután egy bécsi megmérettetés jött, de az igazi áttörés Las Vegasban következett be: második lett egy versenyen és nyert 333 ezer dollárt. Amikor hazajött felmondta az állását, és profi pókerjátékos lett, azóta ebből él.

Az idei koppenhágai megmérettetés után játszott Dublinban, Monte Carlóban és Atlantic Cityben, de most pihen és készül a Las Vegas-i világbajnokságra.