A Magyar Állami Népi Együttes Washingtonban

Nagy sikerű előadást tartott a washingtoni magyar nagykövetségen a Magyar Állami Népi Együttes. Az 1951-ben alapított társulat 2007. január 8-tól április 14-ig turnézik az Egyesült Államokban és Kanadában, ahol 68 előadást tartanak 90 ezer néző előtt. Az észak-amerikai turné további jelentősebb helyszínei: New York, Los Angeles, Las Vegas, Houston, Kansas City, Toronto.

A telt ház előtt tartott washingtoni előadás a nyitó rendezvénye a nagykövetség által Kodály Zoltán születése 125. évfordulójára szervezett megemlékezés-sorozatnak. Simonyi András nagykövet megnyitó beszédében kiemelte: a társulat évtizedek óta gyakorolt hivatása a magyar nyelvterület népművészeti hagyományainak gyűjtése, életben tartása és színpadi formában való továbbadása.

A rendezvényt megtekintette az amerikai Külügyminisztérium több tisztviselője, valamint számos olyan amerikai kulturális intézmény vezetője, amelyek a tervek szerint jelentős szerepet vállalnak a 2009-ben az Egyesült Államokban megrendezendő magyar kulturális évad szervezésében.