A Magyar Kupa-döntőért a Debrecen ellen a Macik

A Magyar Kupa-döntőért a Debrecen ellen a Macik
Miskolc – Kialakult a jégkorong Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjének mezőnye, programja.

Szerdán este véget ért a jégkorong Magyar Kupa selejtezője, és kiderült, hogy a hatos csoportból melyik két csapat jutott be, a kiemelésnek köszönhetően, az alapból a négyes döntő résztvevőjének számító két Mol Liga-döntős mellé, hogy kik lesznek az ellenfelei az utóbbi sorozatban győztes DVTK Jegesmedvék, illetve a második helyen végzett MAC Budapest csapatainak.

Ismétlődés

A kupa címvédője, a Jegesmedvék együttese az MK-selejtezősorozat második helyezettje, a Debreceni HK ellen meccsel szombaton délután, míg a MAC gárdája a Fehérvár AV 19 csapatával csap össze a második elődöntőben, a kétnapos eseménynek helyet adó budapesti Tüskecsarnokban. Ez egyben azt is jelenti, hogy megismétlődik a Mol Liga elődöntőjének párharca. A szombati nap kérdése pedig az, hogy a döntőben is lesz-e Mol ligás ismétlődés, hogy a vasárnap este 20.15-kor kezdődő fináléba a Mol Liga-elődöntőt sepréssel, a Debrecen elleni négy nyert meccsel hozó DVTK és a Fehérvárt hétmérkőzéses, nagy csatában legyűrő MAC Budapest újra találkozik-e az évad utolsó hazai klubcsatározásán, összecsapásán.

Jegyek a döntőre

A jégkorong Magyar Kupa négyes döntő mérkőzésjegyeinek értékesítése a hokishop.hu oldalon már megkezdődött. A négyes torna minden mérkőzése egyaránt 1500 forintos jegy megváltásával tekinthető meg a Tüskecsarnokban. Az egyes csapatok szurkolói számára létszámkorlátozás nem lesz, a kordonok azonban a hatóságok kérésére maradnak a hazai és az igény esetén kibővített vendégszektorok között. A webshopban megvásárolt jegyek pénteken 8.00–17.00 között átvehetőek a hokishop irodájában (1114 Budapest, Ulászló u. 8.), illetve a szervezők szombaton és vasárnap is megnyitják a pénztárakat a Tüskecsarnok bejáratánál.

Sagert mint magyar

A Magyar Kupa-döntőn természetesen ott lesz a DVTK Jegesmedvék csapatában az összes olyan játékos, aki meghívót kapott a magyar válogatott szövetségi kapitányától, Rich Chernomaztól az A-csoportos világbajnoki felkészülésre. A 78 fős extra létszámú keretben 12 diósgyőri sportoló kapott helyet, köztük egy meglepetésember, a 29 éves Kalvin Sagert, aki kanadai állampolgár.

– De már nem sokáig – válaszolta megkeresésünkre Egri Gergely, a DVTK Jegesmedvék csapatvezető menedzsere. – Ugyanis a védőnknek a honosítási dokumentumát már aláírta Magyarország köztársasági elnöke, így csak a formainak számító eskütétel van hátra, amelyre igyekszünk minél hamarabb sort keríteni, még a vb-re utazás előtt, hogy adminisztrációs akadálya ne legyen annak, hogy Sagert Kalvin részt vehessen az oroszországi világversenyen. Szakmailag pedig aligha lesz kérdéses az ő szerepeltetése, hiszen a vb-n várhatóan a meccsek nagy százalékában a saját harmadában játszik majd a magyar válogatott és az offenzív támadójáték elleni védekezés Sagert nagy erőssége.

– Berecz Csaba –


MK-döntő program

Elődöntő, március 26. (szombat)

  • 14.00: Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék
  • 17.30: Fehérvár AV 19 – MAC Budapest

Helyosztók, március 27. (vasárnap)

  • 16.45: Bronzmérkőzés – az elődöntők vesztesei
  • 20.15: Döntő – az elődöntők győztesei