A magyar fiatalokban bízzanak, mert ők jelentik a megoldást!

Orbán Viktor (felvételünk illusztráció)
Orbán Viktor (felvételünk illusztráció) - © Fotó: MTI
Budapest – Orbán Viktor: a népesedési problémát családpolitikával kell megoldani.

A miniszterelnök szerint Magyarországnak olyan kormánya van, amely szerint az országot gyötrő népesedési problémát nem bevándorlással, nem migránsokkal, hanem családpolitikával kell megoldani.

A kormányfő szerdán a Komárom-Esztergom megyei Bakonysárkányon egy óvoda alapkőletételén azt mondta, az országnak olyan kormánya van, amely a családok mögött áll, támogatja őket abban, hogy gyermeket vállaljanak.

A kormány ennek érdekében mindenféle eszközt mozgósít és fog mozgósítani a jövőben is – közölte. Szerinte Magyarországon a jövőről sokszor az aggodalom hangján szólnak, és nem a pénz, hanem amiatt, hogy lesz-e elég gyerek az országban.

Orbán Viktor azt mondta, ha óvodaépítésről dönt egy település – mint amilyen Bakonysárkány is – , akkor ott biztosan olyan emberek laknak, akik bíznak a jövőben.

Szép lehetőségek

A kormányfő elmondta, választás lesz április 8-án és addig van nemzeti kormány Magyarországon, amíg a mostani kormány működik. Szerinte amikor esetleg más emberek lesznek kormányon, ők majd mást képviselnek, nem a magyar emberek érdekét, nem a magyar falu érdekét, és akkor más döntések is fenyegethetik a magyar embereket.

Ezeket a lehetőségeket nem érdemes latolgatni, csak szép lehetőségeket érdemes számba venni – jegyezte meg. A miniszterelnök közölte, abban bízik, hogy április 8-án megmarad az együttműködés, amely a kistelepülések, a falvak és a nemzeti kormány között létrejött.

Megerősítette, a választások után elindítják a Modern falu programot. Közölte, fejleszteni fogják azokat a településeket, ahol olyan emberek élnek, akik hisznek a saját jövőjükben és ezért képesek terveket készíteni.

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is azon véleményét hangoztatta, hogy ne külső megoldásokat keressenek a demográfiai problémákra, hanem bízzanak a magyar fiatalokban, mert ők jelentik a megoldást.

Az államtitkár kitért arra, óriási lépés volt, hogy 3 éves kortól kötelezővé tették az óvodát és beszámolt arról is, hogy a pedagógus-életpálya ma már az óvodapedagógusokra is vonatkozik, így bérük magasabb, mint 2010-ben volt. Ma 1200-zal több óvodapedagógus dolgozik, mint 2010-ben – közölte.

– MTI –