Miskolc

2019.09.18. 15:00

Zumbaórán: latin zene és mosoly az arcokon

A Miskolci Kulturális Központ az Egészségfejlesztési Irodával együttműködve december 31-ig több ingyenes foglalkozást is szervez telephelyein.

Nagy-Hankó Krisztina

A gyerekek is nagyon élvezték a foglalkozást

Fotó: Kozma István

Az Ady Endre Művelődési Házban pilates, zumba, az ifjúsági és szabadidőközpontban pedig flow jóga várja az érdeklődőket.

Élménydús mozgás

– Szeptemberben újraindult a korábban már nagy népszerűségnek örvendő zumba az Adyban. Ezúttal az volt a cél, hogy megmozgassák a szülőket a gyerekekkel együtt, ez egy jó családi program – mondta Mezei Ági zumbaoktató. Ági jól követhető koreográfiát állított össze erre az alkalomra, hogy a kisebbek is könnyen el tudják végezni a gyakorlatokat. Tíz éve tart zumbaórákat, emellett általános iskolásoknak, valamint ovisoknak társas táncot tanít, továbbá a Ködmön Formációs Táncegyüttesben is oktat. Sok új arcot látott ez alkalommal is, aminek nagyon örült.

 

Lovász Lotti és kislánya, az 5 éves Zsófia először vannak itt, a kislány sportóvodába jár, ott szokott tornázni. Mezei Ágit még a bölcsiből ismerik, ahol táncórát tartott. Először jöttek el mozogni így, kettesben, úgy döntöttek, hogy máskor is eljönnek. Az, hogy ingyenes, még vonzóbbá teszi, első alkalommal mindenképpen számít, amikor kipróbálhatja az ember, később azonban szívesen fizet is érte – állította az édesanya.

Rendszeresen jár zumbára Tóth Lászlóné Ildikó, ezért a koreográfia ismerős volt számára, ami azonban mindig bővül új elemekkel. A gyerekek részvétele a foglalkozáson nem zavarja, sőt tetszik neki a kezdeményezés, hogy itt együtt mozog a család. Az állóképességének, egyensúlyérzékének és a testsúlykontroll szempontjából is jót tesz – állapította meg Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában