boon-sportoldal

2015.10.31. 13:03

MKC: Ha „kiszúrják” az orosháziak gyengéit, sikert remélhetnek

Mezőkövesd - Szombaton este vendéglátó lesz és győzni akar a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Szombaton este vendéglátó lesz és győzni akar a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.A borsodiak a kövesdi városi sportcsarnokban, 18 órától az Orosházi FKSE-Linamar gárdájával mérik össze tudásukat.

Nyolcról a tízre

– Eddig 8 pontot gyűjtöttünk, és azt szeretnénk, ha a 12. élvonalbeli forduló után már 10 egységünk lenne – számolgatott Skaliczki László, az MKC vezetőedzője, majd kitért a szerdai, Cegléden vívott találkozójukra: – Vereségünk után közöttünk még órákig téma volt a játékvezetők teljesítménye. Az tény, hogy akadtak véleményes ítéleteik, gondolok Hajdu szünet előtti piros lapjára vagy az utolsó pillanatok történéseire. Nagy csalódottsággal vettük tudomásul a fejleményeket, aztán azzal nyugtatgattuk magunkat, hogy a síposok a pálya tartozékai. Igyekeztem a fiúk fejében rendet teremteni: elsoroltam nekik, hogy ne a szabályok értelmezésével foglalkozzanak, hanem a legjobb megoldásokat keressék a pályán és saját játékukra koncentráljanak. Görcseinket némi humorral is oldottam: kijelentettem, hogy a kézilabdát gólra játsszák, s ebben a műfajban kulcsszereplők a bírók, a kapusok, míg a harmadik „kalapba” minden és mindenki beletartozik. Az esetek döntő többségében csak a felsorolás utolsó fejezetét tudjuk befolyásolni, s ehhez kell tartanunk magunkat.

A matyóvárosiak a szerdai fellépésük után csütörtökre nem kaptak pihenőt mesterüktől, aki regeneráló tréninget írt elő játékosai számára, majd tanácskozásra rendelte magához keretének tagjait.

– Megbeszéltük a Cegléden látottakat, aztán bekapcsoltuk technikai eszközeinket, vagyis videóztunk – folytatta Skaliczki László. – Azt vettük górcső alá, hogy miként tudjuk kikapcsolni az orosháziak kulcsembereit. A felvételekből kitűnt, hogy ha Buday Dániel nincs fenn a pályán, akkor az Orosháza kiszámíthatatlanabb játékot ad elő. Azt is megfigyeltük, hogy a viharsarki átlövők rapszodikusak, ha nem jutnak lövőhelyzethez, ha nem kapnak területet a célzásra, akkor eltűnnek a mezőnyben. Ennek következtében feszes védőjátékot és minél gyorsabb visszarendeződést kértem tanítványaimtól. Abban pedig reménykedem, hogy nem tesszük majd naggyá bravúrkapusaikat, akiket az elején úgymond nem szabad belőnünk.

Pénteken csiszoltak

A mesteredző a pénteki foglalkozáson csapata játékát csiszoltatta és azokat az elemeket gyakoroltatta, amelyek bevetésével szombaton este kiharcolhatják a hőn áhított sikert.

– Minden gárdának vannak erősebb és gyengébb pontjai – összegzett Skaliczki László. – A lefújáskor szinte mindig az az alakulat örülhet, amelyik jobban tapint rá ellenfelének gyengéire. Ilyen egyszerű ez a játék, a sikerig vezető út azonban már sokkal göröngyösebb.

Kozina: nem

– A test-test elleni kemény küzdelemben gyakoriak az ütközések, így sok mezőkövesdi játékosnak vannak kisebb-nagyobb fájdalmai – jegyezte meg az MKC vezetőedzője. – Ezekről azonban a fiúk nem vesznek tudomást, mert mindig játszani akarnak. Így sérülés miatt csak Kozinát kell nélkülöznünk, Antal és Szepesi megfázása mulandó, ezért ott lesznek a pályán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!