A maffia is keresi a brindisi merénylet elkövetőjét

A maffia is keresi a brindisi merénylet elkövetőjét
Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Róma, 2012. május 22., kedd (MTI) – A hatóságok hírzárlata miatt az olasz sajtó egyelőre találgatja a szombat reggel, Brindisiben történt pokolgépes merénylet elkövetőjének azonosságát. A belügyminiszter szerint fordulat várható.

 

A dél-olasz Brindisi iskoláinak diákjai kedd reggel szolidaritási menetet tartottak a hétfőn temetett Melissa szakközépiskolájánál. “Melissa egy volt közülünk”, “Halált a gyilkosra!” – szóltak a tizenévesek transzparensei. A helyi tudósítások szerint egész Puglia tartományban kézzel tapintható a feszültség: a lakosság a tettes vagy tettesek gyors elfogását várja a hatóságoktól. A sajtóban közölt fénykép, melyen egy utcai videókamera által rögzített férfi látható, valóságos “vadászatot” indított el. Számos bejelentés érkezett a fotóhoz hasonlító férfiról. A rendőrségre bekísért, majd szabadon engedett személyeket a Brindisi kapitánysága előtt gyülekező tömeg többször meg akarta lincselni. A Corriere della Sera napilap értesülése szerint a szervezett bűnözés is a tettest keresi. Személyesen Raffaele Brandi, a Sacra Corona Unita pugliai bűnszervezet vezére üzente volna az ügyészeknek, hogy ő is nyomoz.

Az alig nyilatkozó hatóságok miatt az olasz újságok is egymással versenyezve kutatják a gyilkost. Piero Grasso maffiaellenes államügyész szerint nem volt helyes közölni a videófelvételt. Anna Maria Cancellieri belügyminiszter képviselőházi beszámolójában megerősítette, hogy a hatóságok szerint a videófelvételen látható férfi az elkövető. “Semmilyen lehetőséget nem zárunk ki, azt sem, hogy maffiamerényletről van szó. Egyelőre nem tudjuk ki és miért követte el, de terrortámadás történt” – hangoztatta a miniszter hozzátéve, hogy “eredmény már a következő órákban megszülethet”. Cancellieri elmondta, hogy az olasz rendőrség terrorrizmus- és maffiaellenes egységeinek kétszáz embere dolgozik az ügyön Brindisiben, és átfésülik a tartomány egészét.