A MAFC-nak sem kegyelmezett a DEAC kosárcsapata

A MAFC-nak sem kegyelmezett a DEAC kosárcsapata
© Fotó: Matey István
Debrecen – Berényi Sándor kosarasai gyakorlatilag végig vezetve fektették két vállra fővárosi riválisukat.

A Jászberény után a MAFC legyőzése sem jelentett leküzdhetetlen akadályt az újonc DEAC együttesének, így a cívisvárosi alakulat öt fordulót követően három sikerrel és két vereséggel áll a táblázat előkelő hatodik helyén. A két diadalnak hála a biztos bennmaradást szem előtt tartó Debrecen nagyot lépett a cél elérése felé.

Pocsék nyitány

Pedig a szombati bajnoki nem kezdődött jól hajdúsági szempontból, a fővárosiak Bennet Davis vezérletével bő négy perc alatt nyolcpontos vezetésre tettek szert (10–2). Szerencsére nem „pánikoltak be” Berényi Sándor tanítványai, akik folyamatosan csökkentették a hátrányukat, sőt Molnár András triplájával már a cívisvárosiaknál volt a fór (10–11). Molnár mellett Isaiah Armwood is elsüllyesztett egy fontos hármast (12–17). Az első negyed végeredményét Davis állította be két büntetőből (16–19).

A második játékrészben is végig a házigazdának kellett loholnia az eredmény után. Az ihletett formában játszó Molnár újabb távolijával tíz pont fölé hízott a különbség a tizenhatodik minutumban (21-33). A pihenőig Jovica Arsin fiai kissé tudtak kozmetikázni az álláson (34–40), így nem dőlhettek hátra a cívisek.

Őrizték a fórt

A második játékrészt 6-1-es sorozattal nyitották a debreceniek (35–46). A harmadik felvonás hajrájában Amin Hot kettesével nagyon megközelítette ellenfelét a MAFC (47–51), érkezett is Berényi Sándor időkérése. Armwood egy léleknyugtató trojkával rángatta ki a kisebb gödörbe kerülő debreceniek szekerét (47–54).

Armwoodnak sült a keze, a negyedik etapnak az ő hármasa adta meg az alaphangot. A budapesti együttes ment előre becsülettel, ám amikor bajba kerültek a cívisvárosiak, minden akadt olyan kosaras, aki sikeres dobással új lendületet adott az alakulatnak. Az utolsó minutumban többször is csak triplányi távolság választotta el a feleket egymástól, ennek ellenére Velkey Jánosék kezéből nem csúszott ki a siker.

A debreceniek szombaton a pontvadászat egyik élcsapatát, a Körmendet látják vendégül az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, az ütközet 17 órakor veszi a kezdetét.

HBN


MAFC–DEAC 70–75 (16–19, 18–21, 13–14, 23–21)

Gabányi-sportcsarnok, 800 néző. V: Kapitány, Ádám, Válé

MAFC: HOT 18/6, Lakits, Misek 10/3, DAVIS 17/3, Cvetkovics 2. Csere: Neighbour 9/3, Fodor M. 12/3, Debreceni 2. Edző: Jovica Arszics

DEBRECEN: Jones 7, Molnár A 18/12, Lilov 13/3, ARMWOOD 19/9, Lauderdale 2. Csere: Kósa T. 2, Farkas A. 5, Velkey 9/3. Edző: Berényi Sándor

Az eredmény alakulása. 4. perc: 10–2. 8. p.: 12–17. 13. p.: 21–25. 17. p.: 24–33. 23. p.: 35–44. 28. p.: 43–51. 34. p.: 52–59. 37. p.: 57–65

Kiállítva: Kósa T. (35. p) két sportszerűtlen hiba után

Mesterszemmel

Jovica Arszics: – Sajnos nem tudtuk kezelni azt a nyomást, hogy a mai volt az első igazi hazai meccsünk. Dobásaink ezen az estén nem mentek be, nagyon rossz százalékkal céloztunk. Többször volt esélyünk utolérni a Debrecent, de mindig hibáztunk ezekben a szituációkban. Nagy esélyt szalasztottunk el, remélem, legközelebb jobban játszunk majd.

Berényi Sándor: – Dallas Lauderdale elvesztése után alacsonyabb szerkezetre váltottunk, ami már előtte is működött a találkozón. A második félidőben többször is magunkra engedtük a MAFC-ot, ám mindig volt valaki, aki vagy védekezésben vagy támadásban tudott extrát nyújtani. Úgy érzem, végig kontroláltuk a mérkőzést.További hírek a Sport kategóriából