A Macik majdnem mindenkit

Miskolc – Március első hetében befejeződött az idei Borsodi Jégkorong Liga alsóházi rájátszása. A Miskolci Jegesmedvék JSE együttese az 5. helyért a Ferencvárossal vívott parádés találkozót.

A szezon utolsó miskolci meccsén a Macik nyertek (4-2), s teljesítették a kitűzött a célt. Ebben a hónapban tréningeken ,,vezet le” a borsodi csapat, így volt alkalmunk a nemrég befejeződött bajnokságról beszélgetnünk Jan Faithtal, az MJJSE vezetőedzőjével.

– A jégen kezdődött tavaly nyáron a csapattal való ismerkedésem – mondta a szlovák mester. – Már az elején éreztem, hogy a sok tréning, a jégcsarnok adta új helyzet miatt lesznek hullámvölgyek, lesznek úgymond fáradt időszakok a csapat életében. Szerencsére mindezek ellenére úgy érzem, hogy összességében jól játszott, jól teljesített a gárda.

Mélyvízben

Arra a felvetésre, hogy a több, mint fél esztendős közös munka után milyen különbségeket fedezett fel a magyar és a szlovák jégkorong között Jan Faith kijelentette: a legfeltűnőbb különbség az, hogy a csapat ,,idősebb” hokisai nem mentek át a különböző korosztályokon – szemben a szlovák hagyományokkal.

– Sok játékos többnyire kényszerűségből elég fiatalon be lett dobva a mélyvízbe, s azonnal a felnőttek között mutatkozhatott be – tette hozzá a szakember. – Több tehetséges játékos nem igazán tudta, tudja megmutatni, hogy saját korosztályában mire lehet képes, hiszen azonnal a felnőtt csapatban kezd.

Külön öröm

Más. Biztos, hogy a jövőben kevesebb kiállításból kellene ,,gazdálkodnia” az együttesnek. Már csak azért, mert az emberhátrányos szituációkat eredményesen használták ki az MJJSE-vel szemben az ellenfelek – tűzte ki az egyik célt Jan Faith.

És ha már célok! Kérdésünkre, hogy reális-e az 5. hely a szlovák mester kijelentette: egyértelműen, ugyanis profi csapatok előzték meg a Miskolci Jegesmedvéket.

- Sőt! Bármilyen meglepő, de a Fradit is a profik közé sorolom. Az külön öröm számomra, hogy a bajnok Alba Volán és a bronzérmes Csíkszereda kivételével mindenki ellen tudtunk meccset nyerni – mondta a vezetőedző. – Az erdélyi gárda ellen viszont volt két olyan 4-3-ra elveszített találkozónk, amelyen akár mi is diadalmaskodhattunk volna.
Az előrelépés tehát benne van a Jegesmedvékben, s erre, a folytatásra jó esély van Jan Faithtal, hiszen a 2007/2008-as szezonra szóbeli megállapodást kötött az MJJSE elnökével, Egri Istvánnal.

Bennük maradt

A csapatrészekről szólva Jan Faith elmondta, hogy a három kapus – Rácz Balázs, Pál Szabolcs, Duschek Dávid – közül Pál volt a legrosszabb helyzetben azután, hogy megsérült. Ugyanakkor Duschek tulajdonképpen berobbant a csapatba, ráadásul a korosztályos válogatottnak is kerettagja lett. ,,A védőktől többet vártam, hiszen többször is előfordult, hogy a nagy akarásba sokszor hiba csúszott” – értékelt a szakvezető. A csatárok? A vezetőedző szerint a miskolci sorokban több gól ,,maradt” annak ellenére is, hogy sok-sok helyzetet alakítottak ki.

Kíváncsi

,,Még nem láttam a magyar jégkorong válogatott játszani” – árulta el Faith mester arra a felvetésre, hogy van-e esélye az április közepén startoló Divízió I-es hoki világbajnokság szlovéniai csoportjában a mieinknek feljutnia a legjobbak közé. ,,Budapesten, a hónap végén a svédek ellen megnézem a magyar csapatot, és természetesen a Miskolcon esedékes Norvégia elleni találkozót is kíváncsian várom. Kívánom, hogy felkerüljön az elitbe a magyar válogatott!”További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek