A Macik ellenfele a MAC lesz

A két csapat pénteken 18.00-tól már a 8 közé jutásért játszik
A két csapat pénteken 18.00-tól már a 8 közé jutásért játszik - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Tét nélküli meccset vívott kedd este a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Az alapszakasz utolsó fordulója a Macik számára ,,lényegtelen” volt, hiszen a nyolcadiktól sem feljebb, sem lejjebb nem juthattak. A fővárosiak viszont egyet még liftezhettek, igaz, ehhez a Detva hozzájárulása is kellett. A hazaiaknál a sérült Gőz helyett Lövei került a csapatba.

Magosi másodszorra

Az 5. percben Loiseau balról Magosihoz játszott, aki elsőre a bal oldali kapuvasat találta el, de a korong visszapattant elé és másodszorra már könnyű dolga volt (1–0). Negrint akadályozásért kiküldték, az emberelőnyből azonban nem jött össze a második hazai gól. Gyorsabban vitték fel a játékszert a diósgyőriek, lassabban a vendégek, nagy izgalmakra azonban senki nem adott okot, a fogáskeresésből nem jöttek ki a segédpontok. Elmaradtak az egyéni villongások, csapatban igyekeztek húzni a muzsikát a játékosok. A 15. percben Galanisz egy védővel a nyakán igyekezett kikaparni a gesztenyét, de Bálizs lefülelte a korongját. Pance büntetéséből a MAC a lövésekig ugyan eljutott, ezekbe azonban beleálltak a piros-fehérek. Amikor Pance visszaállt, forintos korongot adott Harrisonnak, aki azonban fél méterrel lemaradt az akcióról.

Kontráztak

Az első harmad 7–5-ös kapura lövési statisztikája messze volt attól, hogy az eget verje, és mivel ekkor a Detva vezetett a Nyitra ellen, a Macik pillanatnyi kvalifikációs ellenfele a szlovák alakulat volt. A 22. percben az Újbuda remek kontratámadást vezetett, Klempa átadását pedig a Szirányit megelőző Dansereau a keresztvas alá vágta (1–1), és mindjárt a MAC lépett elő pénteki ellenfélnek. A 26. percben Albert T. először a kapunak háttal állva, fordulásból, majd szemből tüzelt, Bálizs pedig bizonyította, hogy nem alszik.

A 29. percben Pozsgai hátulról megverte Loiseau-t, mehetett pihenni, társai viszont kihúzták a százhúsz másodperces műsoridőt. A kapusok közül inkább Bálizst dolgoztatták, Adorjánnak csak a szemét kellett legeltetnie a játékon. Békés menetben csörgedezett a meccs, a diósgyőriek sokat tartózkodtak ellenfelük harmadában, a ziccerek kidolgozásával azonban adósak maradtak. A 35. percben Miskolczi és Vojtkó rohant előre, a beadás helyett Miskolczi elvállalta az éles szöget, a célba érésre azonban nem volt esélye. A magyar ,,El Clásico” takaréklángon gördült, a második harmad végén a diósgyőrieknek azért kellett kapaszkodniuk, mert Somogyit kisbüntetésben részesítették.

Galanisz laposan

Az utolsó húszperc Kiss D. ,,felmentésével” indult, így öten voltak a budapestiek négy ellen, de gyorsan kiegyenlítődött a létszám. A 45. percben Dansereau emberhátrányból, közelről tüzelt, Adorján a meccs védésével tisztázott. Egymást érték a pontatlan átadások, aztán eljött az erőtartalékok mozgósításának ideje. A 49. percben Láda ugratta ki Galaniszt, aki átvette a korongot, majd 6 méterről, laposan a jobb sarokba talált (2–1). Crawford is megkapta a magáét a bíráktól, az óra azonban sebesen tekeredett, így látszatra érett az itthoni diadal. Néhányan idő előtt becsúsztak a kék vonalon, zsinórban fújták a leseket, még egy páros kiállítást is elrendeltek. Az 54. minutában Burt átadását Langkow a ketrecnek háttal állva, félfordulattal, fonákkal 5 méterről a háló közepébe lőtte (2–2). Maradt az iksz, következett a ráadás. Mindössze 50 másodperc telt el, amikor három a három elleni szituációban Langkow balról, éles szögből belőtte a győztes gólt (2–3). A kvalifikációs párharc keretében ugyanez a két alakulat hajt majd a rájátszásba kerülésért, a péntek esti miskolci meccstől kezdődően.

Kolodzey Tamás


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – MAC Újbuda 2–3 (1–0, 0–1, 1–1, 0–1)

Miskolc, 1095 néző. V.: Snásel, Kalina – Jobbágy, Soltés (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Crawford (1), Kiss D., Pance, Vas, Kulmala – Szirányi, Vojtkó, Harrison, Loiseau (1), Magosi 1 – Láda B. (1), Milam, Miskolczi, Galanisz 1, Somogyi – Lövei, Albert T., Hajós, Ritó – Vay (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

MAC Újbuda: Bálizs – Pozsgai, Macaulay (2), Orbán B., Langkow 2, Bodó – Negrin, Vokla, Klempa (1), Brown, Dansereau 1 (1) – Burt (1), Garát, Pápa, Majoross B., Terbócs – Bugár, Odnoga, Kreisz, Szigeti – Rajna (kapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc.

Glen Hanlon: – Jó mérkőzés volt. Gratulálok a győzelemhez a MAC-nak.

Majoross Gergely: – Az első és legfontosabb az volt, hogy 1 pontot mindenképpen szerezzünk. Ezt 60 perc alatt megcsináltuk, utána pedig az érzelmi fölényt lelki fölénnyé váltottuk. Innentől kezdve azonban már nem számít, hogy eddig mi történt, az egymás elleni harcban az egyik csapat tovább fog jutni.