A Macik a Fradit másolják, de azért nagy a különbség

A Macik a Fradit másolják, de azért nagy a különbség
Miskolc – Pénteken este ismét hazai környezetben szerepel a DVTK Jegesmedvék Mol-ligás hokicsapata.

A piros-feketék 18 óra 30 perctől a Fehérvár AV19 gárdáját fogadják a jégcsarnokban. Mayer Péternek, a miskolciak vezetőedzőjének először azt mondtuk, hogy a jégkorong Mol Liga egyre jobban hasonlít a labdarúgó NB I-hez: az előbbiben úgy tűnik, hogy csapatának nincs ellenfele, utóbbiban pedig a Ferencvárostól nem lehet elvenni az aranyérmet.

Ez csak alapszakasz

– A hasonlat és a párhuzam nagyon megtisztelő ránk nézve – közölte a Macik szakvezetője, majd így folytatta: – Magam is egyre több szurkolótól hallom azt, hogy akár jól játszunk, akár nem, mi úgyis mindig nyerünk. Erre azt is mondhatom, mint amit a Fradi német mestere: hol van még a sorozat vége? De foglalkozunk ezzel a felvetéssel: abban van igazság, hogy halványabb produkcióval is többször diadalmaskodtunk már, de a helyzet nem ilyen egyszerű. Mutatott teljesítményünk mögött sok munka van, erről pedig sokan hajlamosak megfeledkezni. A fiúk valamennyi edzésen és mérkőzésen vért izzadnak, ugyanis riválisaink minket akarnak legyőzni, ellenünk hajtanak megkülönböztetett akaraterővel. Aztán, szemben a focival, nagy különbség van a két küzdelemsorozat lebonyolítása között: mi akár ötven pont különbséggel is megnyerhetjük az alapszakaszt, ha utána elpuhulunk, majd elverik a csapatot. Vagyis a nagy fórt össze lehet szedni, de ennek nincs jelentősége, mert a második szakasz határoz az érmek sorsáról. A mondást idézve nekem most az az elsődleges feladatom, hogy addig üssem a vasat, amíg meleg. A társaságra nem lehet panaszom, tanítványaim mennek, csúsznak, másznak, szállítják a sikereket maguknak, nekem, a klubnak, a nézőknek, a sportágnak, a magyar jégkorongnak. Azon dolgozunk valamennyien, hogy ez a tendencia ne változzon meg.

„Gyilkos” ösztönnel

Az tehát valószínűnek tűnik, hogy a DVTK Jegesmedvék együttese simán hozza az alapszakaszt, Mayer Péter szavait idézve a tánc azonban február közepén kezdődik.

– Akkor jön a jó értelemben vett élet-halál hoki és nekünk erre az időre kell élesítenünk a „gyilkos” ösztöneinket – folytatta a vezetőedző. – Szép szakmai feladat ez: gondoskodnom kell majd az új impulzusokról, az arculatváltásról, mert lesz negyeddöntő, elődöntő és döntő is. A második felvonást akár új ligabajnokságnak is hívhatom, és ebben szintén állnunk kell a harcot, sőt meg kell nyernünk a küzdelmet, hiszen a címvédés a feladatunk.

A tréner foglalkozott a Fehérvár AV19 gárdájával, a pénteki soros ellenféllel is:

– Veszélyes csapat jön hozzánk. Mivel nagy energiákat mozgósítva és tempósan játszanak, egyértelmű, hogy ez az összecsapás sem lesz kényelmes, amolyan hátradőlős meccs. Ahhoz, hogy ne tudják meghúzni a bajuszunkat, okos játékot, tervszerű és hasznos hokit, higgadt fejjel és testtel egyaránt bemutatott produkciót kérek és várok a csapattól. Azzal pedig nem mondok újat, hogy célunk a győzelem és a vele járó 3 pont megszerzése, mint mindig és mindenki ellen.

– Kolodzey Tamás –


A jégkorong Mol Liga állása

1. DVTK Jegesmedvék 21 16 3 1 1 102–54 55

2. MAC Budapest 22 13 2 3 4 90–57 46

3. Fehérvár AV19 22 13 1 2 6 83–61 43

4. Debreceni HK 22 9 3 3 7 70–69 36

5. Újpesti TE 21 8 3 – 9 61–57 30

6. HSC Csíkszereda 22 5 3 3 11 65–85 24

7. Dunaújvárosi Acélbikák 20 6 1 2 11 54–69 22

8. Ferencvárosi TC 22 5 1 4 12 65–92 21

9. ASC Corona Brasov 20 2 1 – 16 47–93 8


 
hirdetés
hirdet�s