Magyarország

2011.08.15. 11:57

Karórákat és cipőket foglaltak le a józsefvárosi piacon

Budapest (MTI) - Hamisított márkajelzésű karórákat és cipőket találtak Budapesten, a józsefvárosi piacon - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

Budapest (MTI) - Hamisított márkajelzésű karórákat és cipőket találtak Budapesten, a józsefvárosi piacon - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.Egy ázsiai férfi - aki a közeledő pénzügyőröket meglátva elfutott - összesen 26, különböző hamisított márkajelzésű karórát kínált eladásra. Az órákon kívül találtak két pár cipőt is, amelyeken a márkajelzés könnyen eltávolítható volt, alatta egy másik márkavédett termék védjegyes ábrája volt látható.

Lefoglalták a hamisítványt

A pénzügyőrök a mintegy félmillió forint értékű árut lefoglalták és áru hamis megjelölése bűntett gyanúja miatt feljelentést tettek.  A közlemény beszámol arról is, hogy a NAV Pest Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatósága törökbálinti depójában két konténernyi Kínából érkezett szállítmány vizsgálata során csaknem 3.000.000 forint értékben gyermekjátékokat, játéktelefonokat és borotvákat találtak, melyek megtévesztésig hasonlítottak az eredeti termékekre.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megtiltotta az áru nagyobb részének forgalmazását, míg a fennmaradó részt az eljáró vámosok lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűntett gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!