A ma Ványa bácsiját mutatják be Miskolcon

Akt.:
Miskolc – „Csehovhoz hozzányúlni kicsit olyan, mintha egy szentnek birizgálnánk a bajszát” – kezdte Szőcs Artur rendező azon a pénteki sajtótájékoztatón, ahol az általa rendezett Ványa bácsi című darab bemutatóját harangozták be.

Az előadás premierje október 2-án lesz a Játékszínben. Szőcs Artur elárulta, már a rendező szakon is színpadra állította ezt a darabot, de akkor csak a harmadik felvonást rendezhette. „A mostani előadás tulajdonképpen annak a koncepciónak a folytatása, kibontása” – fogalmazott. A szereplőket fiatal színészek alakítják majd, a történet pedig a 60-as, 70-es években játszódik. „Számomra fontos volt, hogy a mai világ Ványa bácsiját mutassam be, aki ma a húsz-harminc éves fiatalok közül kerül ki” – tette hozzá.

A darab korhatáros, 18 éven felüli nézőknek ajánlják. Ahogy a rendező fogalmazott, előfordul, hogy véletlenül leesik egy ruhadarab.

Jelena Andrejevna szerepében Czakó Juliannát láthatja a közönség, akinek régi vágya volt ez a szerep. „Ez egy különleges darab, hiszen a mókás helyzetekben súlyos gondolatok jelennek meg. Nincsenek untató közhelyek, és azt hiszem, ha valaki megnézi az előadást, sokáig nem tud majd visszatérni a való életbe” – vélekedett.

Simon Zoltán újfajta kalandnak nevezte az általa alakított Szerebrjakov szerepét. „Ez egy kísérlet, hogyan lehet a fiatalból öreg, ezenfelül van egy plusz jelentéstartalma is, amely a darab során kiderül” – fogalmazott. Béres Attila színházigazgató szerint a pénteki Tosca-bemutató és a jövő heti Ványa bácsi-premier jó kezdet ahhoz, hogy megvalósítsák, amit ígértek, a minőségi és sokszínű színházat.

ÉM-NSZR
hirdetés
hirdet�s