Friss hírek

2008.10.20. 14:01

Boross és Gyurcsány egyet értett

<p>Boross Péter (MDF) a válságos gazdasági helyzetben a felelős politizálás szükségességére hívta fel a figyelmet hétfőn a parlamentben és azt mondta, hogy további egyensúlyi zavart nem engedhet meg magának Magyarország. A miniszterelnök válaszában azt mondta: jó lenne, ha a politikusok közül többen olyan felelősséggel állanának az ország dolgaihoz, mint Boross Péter.</p>

A volt kormányfő az ország helyzetét ecsetelve azt mondta, hogy 3 milliárd eurós hitel kényszere áll az ország előtt, az export csökken, az állampapírok pedig 12 százalékos kamattal kelnek el. Mint mondta utóbbi 100 milliárd forint többletkiadást ró a költségvetésre. Boross szerint nem elbocsátásokkal kell válaszolni a válságra, hanem a bérek csökkentésével, a közszférában például a 13. havi fizetés esetleges megvonásával.

A kormányfő felelősnek ítélte Boross Péter szavait. Arra hívta fel azok figyelmét, akik a közszféra karcsúsítását sürgetik, hogy nem lehet például a rendőrök, vagy az ápolók létszámát, juttatásait csökkenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!