A londoni férfi augusztusban fesztiválkörúton

Négy neves fesztiválon is bemutatják augusztusban Tarr Béla: A londoni férfi című legújabb alkotását. Melbourne, Hongkong, és Edinburgh után Szarajevóban is láthatja a szakma és a közönség a magyar filmrendező munkáját – adta hírül a Magyar Filmunió.

Szerdán mutatják be a Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon Tarr Béla magyar-francia-német koprodukcióban készült alkotását. A rendezvényre 50 ország filmművésze kapott meghívást, Magyarországot Tarr Béla képviseli.

A Miroslav Krobot, Tilda Swinton, Derzsi János, Szirtes Ági és Lénárt István főszereplésével készült filmet ezután Hongkongban mutatják be a nyári filmfesztiválon. Tarr Béla filmjének augusztus 18-19-i vetítéseire a fesztivál honlapja szerint már az összes jegy elkelt.

A londoni férfi ezt követően az augusztus 15-és 26-a között zajló Edinburgh-i filmfesztivál programjában mutatkozik be. A seregszemle fővédnökei Tilda Swinton, Tarr Béla legutóbbi filmjének szereplője, és Sir Sean Connery.

Tarr Béla filmjét Ausztrália, Ázsia és Nyugat-Európa után a balkán legrangosabb filmfesztiválján mutatják be. Az augusztus 17-én kezdődő szarajevói filmes seregszemlén a filmet a közönség a Fókusz programban láthatja majd.Sporthírek