A Loki és az egyetem „házassága”

Szima Gábor
Szima Gábor
Debrecen – Együttműködési megállapodást kötött a DVSC Futballszervező Zrt. és a Debreceni Egyetem.

A szerződés értelmében a két fél közös labdarúgóbázist üzemeltet a DEAC-pályán, továbbá a bajnokcsapat a hírnevével segít Debrecenbe csábítani tanulni vágyó futballistákat, akik mind a DVSC, mind pedig az egyetemi csapatok erősségei lehetnek, az intézmény pedig „kivételes bánásmódot” alkalmaz velük szemben (sportösztöndíj, egyéni tanrend stb.)

A megállapodást nyilvánosság előtt, sajtótájékoztatón szentesítették a felek, a DVSC részéről Szima Gábor elnök, a Debreceni Egyetem részéről pedig Fésüs László rektor.

Foci és tanulás

Debrecen egyetemváros, ugyanakkor otthona a DVSC-TEVA bajnokcsapatának. Tanulás és sport – összeegyeztethető? Nyugat Európában, de különösen Észak-Amerikában egyértelmű a válasz: igen! Magyarországon eddig még nem működött együtt profi labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság és felsőoktatási intézmény, így Debrecen első a sorban.

A sporttörténelmi jelentőségű megállapodást hétfőn írta alá Szima Gábor DVSC-elnök és a Debreceni Egyetem rektora, Fésüs László. – Szeretnénk, ha a hallgatóink a sportban is megtalálnák az elképzeléseiket. Idén kétezer fiatalembert veszünk föl, különböző szakokra, karokra, és közülük sokan magas szinten is fociznak. Nem titkolt szándékunk, hogy szeretnénk, ha az egyetemi évek alatt is folytatnák sporttevékenységüket. Ez egy kezdet, ami nagyon sok lehetőséget rejt magában – mondta Fésüs László, az egyetem rektora. Hasonlóképpen gondolják a bajnokcsapatnál is.

– A DVSC-nek jóideje eltökélt szándéka volt, hogy az egyetemmel felvegye a kapcsolatot. Közösen próbáljuk Debrecenben marasztalni a fiatal, tehetséges labdarúgókat, vagy éppen idecsábítani. Debrecen híres egyetemváros, és ebben a megállapodásban az is nagyszerű, hogy a tanulás lehetősége is csábító lehet a sportszakmaiak mellett.

Bízom benne, hogy az évek során találunk olyan tehetségeket, akik a DVSC-TEVA csapatának erősségei lesznek, s emellett az egyetem hírnevét is öregbítik. A megállapodás szerint a DEAC-pályát az egyetem és a DVSC szponzorai rendbe hozzák, felújítjuk a lelátókat, az öltözőket, a füves valamint a műfüves pályát is. Mindent megteszünk, hogy megfelelő feltételeket biztosítsunk a jövő nagy játékosainak – hangoztatta Szima Gábor, a futballcsapat elnöke.


  • Kerekes Zsombi a görcsoldó
  • Nincs edzőválság a Lokinál!
  • Bőrözés a kapitány kérésére
  • Dzsudzsák anyuka felhőtlen öröme