A Loki a Pécset fogadja vasárnap

A hétközi, 2–1-es győzelemmel megvívott kaposvári diadal nem csak a három bajnoki pont megszerzése miatt örömteli a DVSC-AVE Ásványvíz csapatának, hanem a mutatott teljesítmény okán is.

Mentálisan megerősödve

– Kaposvárott a mérkőzés nagy részében már játékban is sikerült olyan produkcióval előrukkolnunk, amelyet a szurkolóink elvárnak tőlünk – nyilatkozta Supka Attila, a Loki szakvezetője. – Ráadásul mentálisan is erősek voltunk, hiszen vesztett állásból sikerült fordítanunk, s azt is el tudta viselni a gárda, hogy menet közben váltanunk kellett, hiszen sérülések miatt három játékos is kivált a csapatból. Ezeket a tényeket mindenképpen biztató előjeleknek tekintem a jövőt illetően.

A Loki eddigi hazai bajnoki meccsei – képekben
Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE: DVSC-ZTE 2005.07.30.
Debreceni VSC-MTK: DVSC-MTK 2-2
Debreceni VSC-Bp. Honvéd: DVSC-Honvéd 2005.09.03.
Debreceni VSC-Újpest FC: DVSC-AVE Ásványvíz–Újpest 2-2 2005.09.19.
Debreceni VSC-Diósgyőri VTK: DVSC-DVTK 05_06_2
Debreceni VSC-Vasas: A Vasas is 2–2-t ért el a Loki ellen 2005.10.03.

A debreceni szurkolók eddig is kitartóan buzdították a csapatot, s minden bizonnyal a vasárnap 17 órakor kezdődő Debrecen–Pécs bajnoki találkozón sem múlik majd semmi a drukkereken.

– Sajnos a Pécs elleni összecsapásra vonatkozóan is a sérülések és az eltiltások döntően befolyásolják majd a csapat összeállítását. Ronald Habi, Dragan Vukmir és Nikolov Balázs biztosan nem játszhat a mecsekaljai társaság ellen, Szatmári Csaba és Bojan Brnovics szereplése igencsak kérdéses, egyetlen pozitívum a maródiakkal kapcsolatban, hogy Éger László játékra jelentkezett. Ráadásul a sérüléseken túl vannak eltiltottjaink is, Virág Béla a kiállítása miatti eltiltását tölti a hét végén, míg Kiss Zoltán Kaposváron megkapta harmadik sárga lapját, így ő is a lelátóra kényszerül. A felsorolásból is kitűnik, hogy öt olyan labdarúgót kell nélkülöznöm, akiket a védekező középpályás posztján számításba vehetnék, de ennek ellenére van elképzelésem arról, ki tölti majd be ezt a posztot vasárnap.

Kétgólos átlag

Kezd összeállni a csapat!
Virág Béla , a DVSC-AVE Ásványvíz védekező középpályása hosszú sérülést követően a közelmúltban tért vissza a kezdőcsapatba, s ugyanúgy, ahogy legutóbb Kaposvárott, egyetlen meccsen sem vallott szégyent.

A Borsodi Liga eddigi fordulóiban a most már Keszei Ferenc által irányított Pécs kilenc pontot szerzett, s ezzel a teljesítménnyel a kilencedik helyet foglalja el a táblázaton.

– A Pécs egy masszív csapat, minden bizonnyal azt a taktikát választják majd, hogy beállnak védekezni, és kontrákra próbálnak játszani, elől mindössze egy csatár, Horváth Gyula próbál majd zavart kelteni, s mögötte még két támadó szellemű játékos feladata lesz helyzetbe hozni Horváthot – vázolta fel a Pécs várható játékát a debreceni tréner. – De úgy gondolom, ha ugyanúgy, ahogy legutóbb Kaposvárott megint fegyelmezetten, harcosan és koncentráltan futballozunk, nem lehet gond a három pont begyűjtése. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a mérkőzésenkénti két rúgott gól szinte garantált, hiszen minden meccsünkön ennyiszer találtunk be az ellenfél kapujába, éppen ezért az együttes védekezésünkön kell még tovább javítanunk. Csakis a győzelmet tűzhetjük ki célként a csapat elé a Pécs elleni derbin.

B. N.

Kapcsolódó anyagok:

  • Signori Sopronban
  • Jobban megy Debrecentől távol a Lokinak
  • Ferenczi a Pécs ellen már játszhat
  • A győzelem dobogós helyezést ér!
  • Mennyire ismeri a csapatot? – Tesztelje tudását!