A Loki a bajnok, a DVTK-é a kupa

Hegedűs Gyula is játszott Diósgyőrben és a Lokiban is
Hegedűs Gyula is játszott Diósgyőrben és a Lokiban is
1981-ben játszott utóljára Magyar Kupa-döntőt a DVTK. Most ismét bekerülhet, de: ahhoz a holnap 18 órától kezdődő visszavágón (tv.: Sport2) le kellene győznie a Miskolcon 1-0-ra diadalmaskodó Debrecent.

Kilenc év
Menyhárt Ernő első felesége bántalmazása miatt 1994-ben ült egy év négy hónapot… – idézet a Kisalföld napilap tavaly novemberi cikkéből. – Aztán évekkel később második feleségét hét késszúrással megsebesítette, a nő túlélte az esetet… A rendőrségen önként jelentkezett. Menyhárt az elsőfokú tárgyaláson nemegyszer elsírta magát, amiért így tönkrement az élete… A Győri Ítélőtábla nemrég – immár jogerősen is – kilenc év fegyházbüntetésre ítélte. A börtönben példamutatóan viselkedik.

A DVTK legutóbb 1985-ben állt ilyen közel a fináléhoz, ám az akkori elődöntőben a Honvéd nyerni tudott Miskolcon. Azon a meccsen (talán) a legkiválóbb teljesítményt Menyhárt Ernő nyújtotta. Az egykori remek labdarúgót kerestük. Sok helyen, hogy ossza meg velünk akkori élményeit. Rátaláltunk. Sopronkőhidán, ahol börtönbüntetését tölti. Egyeztetés, levélváltás a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával, majd pár nap múlva faxon megérkezett a válasz.

“Szeretném megköszönni, hogy életem legtragikusabb időszakában – megkeresésükkel – egy pillanatra visszahozták a múltat, egy csodálatos mérkőzés emlékét – kezdte sorait az 54 esztendős volt focista, aki 14 NB I-es mérkőzésen szerepelt diósgyőri színekben. – A Honvéd elleni kupamérkőzés előtt a Verebes-féle Rába ETO-t búcsúztattuk, a döntőbe jutásért pedig a Honvéddal találkoztunk. Nagyszerűen játszott a csapat és a csak a játékvezető hathatós segítségével maradtunk alul.

Csodálatos évek

Menyhárt Ernő hosszú időt töltött a DVSC-ben, ezzel kapcsolatban így folytatta: – A DebrecenDiósgyőr kupamérkőzéssel kapcsolatban nem tudok érzelmek nélkül nyilatkozni. Életem legszebb hat évét töltöttem a Lokiban és utána két csodálatos év következett a DVTK-ban. Olyan legendás játékosokkal, mint Oláh Feri, Veréb Gyuri, Görgei Jani. Remélem, parádés mérkőzés lesz, olyan, ami a régi DVTKDebrecen meccseket idézi. Szívem mélyén azt kívánom, hogy a Debrecen legyen a bajnok, a kupát pedig a Diósgyőr nyerje meg.

Külön szeretnék gratulálni Csank Jánosnak, a kiváló edzőnek és nagybetűs embernek 500. NB I-es mérkőzéséhez. Szeretném megköszönni, hogy két évet játszhattam a legendás DVTK-ban, a közönség szeretetét, soha nem feledve a törzsszurkolókat, a Zempléni családot. Kívánom, hogy visszatérjen Miskolc sportjába a legendás múlt, a DVTK legyen a “nemzeti válogatott”, villogjon a kosárlabdacsapat, mint Áronnéék idejében, sikeres legyen a birkózás, a súlyemelés, az atlétika. Méltó helyre kerüljön a sport, ahol minden a pályán dől el és nyerjen a jobbik. Hajrá DVTK, Hajrá Loki! Őszinte barátsággal: Menyhárt Ernő, ” Menyus“.