A lokálpatrióta visszatér

A lokálpatrióta visszatér
Pénteken este ismét bajnokit játszik a diósgyőri labdarúgócsapat: az NB I 4. fordulójában 19 órától az MTK-val csapnak össze Sipekiék. A mérkőzés előtt Teodoru Vasziliszt kérdeztük.

S ki ismerheti nagyon jól mindkét csapatot? Például Teodoru Vaszilisz, az MTK pályaedzője, akinek neve mellett 80 ,,dévétékás” elsőosztályú meccs szerepel.
– A családom Miskolcon él, s bár a sors engem most Budapestre vetett, igazi miskolci lokálpatriotának tartom magam – mondta lapunknak a 45 esztendős szakember. – Világosan emlékszem arra a meccsre, amikor Szabó Géza először betett a Diósgyőrbe, 1979. március 14-én otthon 4-0-ra vertük a Zalaegerszeget. Gólt rúgtam, mintahogy a ,,bratyóm” is, szóval felejthetetlen… Teljesen naprakész vagyok a DVTK-ból, tudom, hogy pár napja jöttek meg az afrikai légiósok, akik mindannyian, vagy legalábbis néhányuk pályára fog lépni ellenünk. Tavaly ősszel egy ragyogó mérkőzést vívtunk Miskolcon, a szurkolók megtapsolták a csapatokat… Csak nehezen tudtunk nyerni 1-0-ra, és most is hasonlóan nehéz kilencven percre számítunk, mivel a hazaiak három sikertelenül megvívott találkozó után bizonyítani akarnak.