A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje nyitja meg a 24. Zempléni Fesztivált

Akt.:
Budapest, 2015. július 15., szerda (MTI) – A Liszt Ferenc Kamarazenekar Pasztircsák Polina énekesnővel közös koncertje nyitja meg a 24. Zempléni Fesztivált augusztus 13-án a sárospataki Rákóczi-vár udvarán – mondta el Turjányi Miklós fesztiváligazgató az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Hozzátette: a fesztivál részeként augusztus 13. és 23. között összesen 28 helyszínen mintegy 40-45 program várja az érdeklődőket, köztük komolyzenei és dzsesszkoncertek, a Csárdáskirálynő centenáriumi előadása, valamint kiállítások is.

A fesztiváligazgató elmondta, hogy az idei programkínálatot a bizonytalan anyagi háttér miatt csak szokatlanul későn tudták meghirdetni. A rendezvénysorozat végül Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének támogatásával valósul meg, aki 15 millió forintot ítélt meg a fesztiválnak.

A fesztivál központi helyszíne Sárospatak, ugyanakkor a látogatók a tokaji borvidéket is felölelő Zempléni-hegység egész területén találkozhatnak a rendezvénysorozat programjaival – hangsúlyozta Turjányi Miklós.

– MTI –