A Liszt Ferenc Kamarazenekar fellépésévek kezdődik a Zempléni Fesztivált

Akt.:
Miskolc, 2015. augusztus 13. A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje a Zempléni Fesztiválon a sárospataki Rákóczi-várban 2015. augusztus 13-án.
Miskolc, 2015. augusztus 13. A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje a Zempléni Fesztiválon a sárospataki Rákóczi-várban 2015. augusztus 13-án. - © MTI Fotó: Vajda János
Budapest/Sárospatak, 2015. augusztus 13., csütörtök (MTI) – A Liszt Ferenc Kamarazenekar fellépésével kezdődik csütörtökön Sárospatakon a 24. Zempléni Fesztivál, amelyen augusztus 23-áig operettelőadással, komolyzenei és dzsesszkoncertekkel is várják a látogatókat – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Turjányi Miklós fesztiváligazgató a műsorban elmondta: a rendezvény 11 napjára egész Zemplént “megzenésítik”, hiszen pincészetekben, kistelepülések templomaiban, kastélyokban, várakban és a négy város különböző helyszínein várják a látogatókat változatos programokkal.

A csütörtöki nyitókoncerten ezúttal is a Liszt Ferenc Kamarazenekar lép fel a sárospataki Rákóczi-vár udvarán, miképp a vár ad otthont augusztus 23-án a záróhangversenynek is. Ekkor Muszorszgkij Egy kiállítás képei című művét Cakó Ferenc homokanimációival mutatja be a Budafoki Dohnányi Zenekar.

A Tokaji Fesztiválkatlan két produkciónak ad otthont: szombaton a Budapesti Operettszínház társulatával kerül színre a Csárdáskirálynő, a Budafoki Dohnányi Zenekar pedig augusztus 21-én az Akadémiai Kórussal szólaltatja meg a hetvenes, nyolcvanas évek legnagyobb slágereit Retro Symphonic Rock című produkciójában.

Pénteken Sárosaljaújhelyen a 100 éve született Frank Sinatrára emlékeznek a Studio 11 énekesei, augusztus 21-én a Magyar Állami Népi Együttes Tánckara és Zenekara lép fel.

A programokról részletes információ a www.zemplenfestival.hu honlapon, valamint a fesztivál Facebook-oldalán található.

– mTI –
hirdetés


hirdet�s