A listavezetőt fogadja a bajnok

A Borsodi Liga 10. fordulójában igazi rangadót rendeznek Debrecenben, hiszen a második helyen álló bajnokcsapat, a DVSC-AVE Ásványvíz alakulata a pontvadászat éllovasát, a Fehérvár gárdáját fogadja vasárnap 11.30-tól (Tv: RTL Klub, élő).

A szezon meglepetéscsapata, a székesfehérvári egyesület a mögöttünk lévő kilenc találkozóból nyolcat megnyert, s ami igazán figyelemre méltó, hogy valamennyi mérkőzésén rúgott gólt, csak egy meccsen nem, igaz akkor ki is kaptak Diósgyőrben. A remek statisztikai mutatók ellenére, a vasárnapi összecsapás favoritja természetesen a Loki.

Megvan a recept!


A Loki eddigi hazai bajnoki meccsei – képekben
Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE: DVSC-ZTE 2005.07.30.
Debreceni VSC-MTK: DVSC-MTK 2-2
Debreceni VSC-Bp. Honvéd: DVSC-Honvéd 2005.09.03.
Debreceni VSC-Újpest FC: DVSC-AVE Ásványvíz–Újpest 2-2 2005.09.19.
Debreceni VSC-Diósgyőri VTK: DVSC-DVTK 05_06_2
Debreceni VSC-Vasas: A Vasas is 2–2-t ért el a Loki ellen 2005.10.03.
Debreceni VSC-Pécs: DVSC-Pécs 2005.10.23.

– Jó passzban talál bennünket a Fehérvár elleni rangadó, hiszen a hét közben Tatabányán újra nyerni tudtunk, s valamennyi diadal segít abban, hogy még jobban összekovácsolódjon a gárda, ráadásul a játékban is előrébb léptünk a közelmúlthoz képest – nyilatkozta Supka Attila, a DVSC-AVE Ásványvíz szakvezetője.

– Ugyanúgy készülünk a Fehérvár elleni összecsapásra, mint bármelyik más bajnoki találkozóra, feltérképeztük az ellenfelet, tudjuk, mire számíthatunk Csertői Aurél csapatától. A Fehérvár játékát masszív védekezés jellemzi, s labdaszerzés után nagyon gyorsan felfejlődnek a támadásokhoz. A kontráikat megelőzvén, már a saját térfelükön vissza kell szereznünk a labdát, s akkor nem lehet gond. Már a mérkőzés elején megpróbáljuk nyomás alatt tartani a kapujukat, ha a félidő első szakaszában sikerül gólt szereznünk, akkor muszáj lesz kinyílniuk, s ez a mi malmunkra hajthatja a vizet. A tatabányai kupameccsen többen is nagyon jó teljesítményt nyújtottak, ezért kellemes gondjaim is vannak az összeállítást illetően, viszont Habira, Vukmirra és Nikolovra sérülés, míg Mátéra sárga lapos eltiltás miatt nem számíthatok. A terveim szerint a Csernyánszki – Bernáth, Éger, Komlósi, Szatmári – Mészáros, Virág, Sándor, Halmosi – Sidibe, Brnovics összeállítású gárda kezd a Fehérvár ellen.

Időben kell elindulni

A DVSC a nemzetközi viszonylatban is elfogadott, illetve előírt beléptető rendszert telepített az Oláh Gábor utcai stadion valamennyi szektorához, s ezek a beléptetőkapuk idáig tesztelés alatt álltak. Viszont vasárnaptól már élesben működik a technika, és a tapasztalatok azt mutatják – mivel a csapat nagy szurkolótáborral rendelkezik –, több idő kell a bejutáshoz, mint ahogy azt korábban a drukkerek megszokták. A problémák megelőzése érdekében a klub illetékesei arra kérik a szurkolókat, az eddigiekhez képest korábban induljanak el a stadionba, hogy helyüket a mérkőzés kezdetére időben el tudják foglalni.

Sitku üzent Csernyánszkinak

Sitku Illés számára igencsak különös lesz pályára lépni vasárnap Debrecenben, hiszen az elmúlt idényben a Lokival szerzett bajnoki címet, ám ebben a szezonban már a Fehérvárban rúgja a labdát, illetve a gólokat. – Vegyes érzelmekkel készülök a rangadóra, mivel nagyon szerettem Debrecenben játszani, de el kellett jönnöm a cívisvárosból. Rengeteg barátom van a DVSC-ben, köztük Csernyánszki Norbi, akinek azt üzenem a hét végi derbivel kapcsolatban, hogy remélem, nem lesz hű a Roló becenevéhez. Szerencsére az új csapatomban számítanak rám, s amíg a Lokiban egy év alatt egy gólt tudtam szerezni, addig ebben az idényben állandó játéklehetőséghez jutok és már háromszor találtam be az ellenfél kapujába. Nagyon jó gárda jött össze Székesfehérvárott, a vezetés nyugodt hátteret biztosít a csapat számára, remek a szakmai munka és a keret is igen erős. Debrecenbe sem feltartott kezekkel megyünk, sőt győzelemre törekszünk! – mondta magabiztosan a csatár.

B. N.

Kapcsolódó anyagok:

  • Góllal debütált Ferenczi
  • Egy egészen más csapattal a győzelemért
  • Így is erős a Loki
  • Dzsudzsi végre bizonyított
  • Mennyire ismeri a csapatot? – Tesztelje tudását?