A listavezető a DKSK ellen

Tapodi Péter, a DKSK edzője
Tapodi Péter, a DKSK edzője
Csütörtökön este 6 órától a jelenlegi listavezető MKB-Euroleasing Sopront fogadja a miskolci városi sportcsarnokban a Diósgyőri KSK-Miskolc.

A női kosárlabda bajnokság NB I/A csoportjának 25. fordulójában az a listavezető Sopron lesz a Diósgyőr ellenfele, amely egyelőre vezeti a pontvadászat alapszakaszának tabelláját. Huszonkét győzelemmel és két vereséggel az MKB-n kívül csak a Pécs büszkélkedhet. A DKSK az 5. helyen áll és ahogy Tapodi Péter, a diósgyőriek vezetőedzője mondta: ,,jelenlegi helyezésünk nem igazán ettől a meccstől függ, ám szeretnénk ha a saját kezünkben lenne a sorsunk.”
A szakvezető kérdésre válaszolva visszautalt az elmúlt vasárnapi Pécs ellen elveszített (55-80) randevúra is és párhuzamot vont a csütörtök esti találkozóval.

Nem verhetetlenek

– A büdzsékből adódóan tudomásul kell venni, hogy jelentős különbségek vannak az élcsapatok és köztünk játékerőben és játékosállományban is – jelentette ki a szakember. – Mint az látszik, a két élcsapat sem verhetetlen, azonban ez csak és kizárólag akkor sikerülhet, ha hibáznak. De még ez is kevés, mert a másik oldalon – jelesül ezúttal nekünk – extra teljesítményt kell nyújtatunk csapatban és egyénileg egyaránt. Erre kell leginkább felkészülnünk.

Tapodi Péter szerint tagadhatatlan, hogy a csapat körüli egész éves bizonytalanság rányomja bélyegét az együttes teljesítményére, ám úgy ítéli meg, hogy önmagához képest nem teljesített rosszul vasárnap, a Mizo ellen sem a DKSK-Miskolc.
Abban, hogy esetleg megszorongassák a Sopront a diósgyőri lányok sajnos Fodor Csilla nem lehet társ, hiszen ,,Csibének” egy korábbi sérülése kiújult, s hogy ne forduljon még komolyabbra a dolog pihennie kell.

– Nagyon várjuk szurkolóinkat, mert a buzdításra szükségünk van – zárta gondolatait a DKSK vezetőedzője.

JLI