A Linkin Park VOLT az első

Nagyon sokan voltak kíváncsiak az első napra
Nagyon sokan voltak kíváncsiak az első napra - © Fotó: MTI
Sopron – Míg az első VOLT-on 5 zenekar lépett fel, ma már közel 300 fellépőt számlál a fesztivál.

A jubileumi VOLT Fesztivál Sopronban idén minden eddiginél hosszabbra nyúlik: hat napon át várja a fesztiválozókat Sopronban. A hivatalos, négynapos programot előzte meg a június 27-i, keddi jubileumi koncert, amikor hazai színpadon először koncertezett a Linkin Park. Az ikonikus zenekart rengetegen akarták látni-hallani élőben, akkor is, ha a legújabb irányvonaluk a Linkin-hívők körében vitákat váltott ki. Még egy nappal korábban, vagyis hétfő este állították színpadra a II. Petőfi Zenei Díj gálát, így a 25. Telekom VOLT Fesztivál programja hatnaposra bővült.

Egy Necc Partyval indul és az ausztrál Knife Party koncertjével zárul majd a Telekom Nagyszínpad 6 napja, köztük olyan előadók vonulnak fel, mint a már említett Linkin Park, Ellie Goulding, Martin Garrix, a Paramore, The Cult, Enter Shikari vagy az Imagine Dragons és természetesen a hazai zenei élvonal. Az indító napon színpadra kerülő Petőfi Zenei Díj egy „minifesztivált” ígér, benne izgalmas, csak erre az alkalomra összeálló zenei formációk és az est zárásaként egy kétórás Fatboy Slim-koncert, ami a „párhuzamos” másik Nagyszínpadon, az OTP Junior–Petőfi Rádió névre keresztelt színpadon zárja majd az izgalmas eseményt.

Míg az első VOLT-on 5 zenekar volt a fellépő – közülük egy le is mondta –, most közel 300-an. A programok tekintetében érdemes a www.volt.hu oldalon elkalandozni.

ÉM