A lila-fehérek vendégeként javíthatnak a piros-feketék

Akt.:
Cseter (balra) és társai várhatóan nagy csatát vívnak ma az Újpesttel
Cseter (balra) és társai várhatóan nagy csatát vívnak ma az Újpesttel
Miskolc – Hétfőn este a fővárosban szerepelnek a DVTK Jegesmedvék Mol ligás jégkorongozói.

A Macik 18 órától az Újpesti TE vendégeként lépnek jégre. Az összecsapást azok is megnézhetik, akik nem utaznak el a piros-feketékkel, ugyanis az egyik televíziós sportcsatorna (M4) élőben sugározza a mérkőzést. A vendégek pénteken meglepetésre – hazai környezetben – a hosszabbításban szenvedtek vereséget a Fehérvár AV19 gárdájától, így számukra ez egy jó alkalom a javításra.

Idegesítő

A Jegesmedvék mostanában produkáltak néhány különlegességet. Vezettek már 4-0-ra, 5-1-re és 6-3-ra is, majd nem úgy alakultak a dolgaik a jégen, ahogyan szerették volna.

– Ez a tendencia idegesítő, de csak egy bizonyos pontig – mondta Mayer Péter, a miskolciak vezetőedzője. – Az mindenképpen örvendetes és biztató a jövőre nézve, hogy általában gyorsan szerzünk magabiztos előnyt, az viszont tanulságokkal szolgál, hogy ezután nem koncentrálunk megfelelően és megengedjük, hogy ellenfeleink szorossá tegyék a meccseket, vagy kiegyenlítsenek, sőt fordítsanak. Ezek az okok és okozatok a hokiban összeadódnak és mint pénteken este, pontok elveszítésével párosulnak. Most az a legfontosabb, hogy meg kell tanulnunk kezelni azt a helyzetet, amibe magunkat juttattuk. Nehéz vállalkozásról van szó: kissé fellazultunk, most pedig rá kell lelnünk a helyes útra. Nagy előnnyel vezetünk, de szó sem lehet arról, hogy valaki vagy valakik szép csendben kiénekeljék a sajtot a szánkból.

Hatvan percig

A DVTK Jegesmedvék számára figyelmeztető jel, hogy korábban kikaptak Újpesten.

– A hétfő esti „recept” ugyanolyan, mint a pénteki, azzal a különbséggel, hogy most még veszélyesebb ellenféllel csapunk össze – folytatta Mayer Péter. – Ezért nyomatékosan elmondtam a fiúknak, hogy nem könnyelműsködhetnek, az első pillanattól az utolsóig figyelmet és fegyelmet kérek tőlük és persze hatvanperces munkát. Mert ha egy csapat dolgozik, akkor nem kaphat hét gólt, mint mi a fehérváriaktól, akikkel szemben még könnyelműsködtünk is. Nekünk nem szokásunk az, hogy hetet szedünk össze, ezt nekem mint a szakmai munka első számú felelősének látni és megélni is borzasztó volt. Most arra számítok, hogy a játékosok megszívlelik azt, amit elsoroltam nekik és a támadó-, valamint a védő­oldalon egyaránt kitesznek magukért. És még egy apróság: az Újpest jó mutatókat produkált emberelőnyben és emberhátrányban is, ezekre szintén tekintettel kell lennünk annak érdekében, hogy a miénk legyen a 3 pont.

– Kolodzey Tamás –

Még nem nyújthatnak maximumot

„Gőz Balázs kivételével már mindenki szerepelhet nálunk – sorolta keretük tagjairól Mayer Péter. – Egyesek hadrafoghatósága azonban még nem éri el a kívánt szintet: Galanisztól és Popovicstól nem várhatjuk el a maximumot, majd Újpesten kiderül, hogy hány százalékos állapotban vannak.”