Helyi közélet

2014.06.19. 08:06

Rivotrilra ittak. Így gyúrnak a rablógyilkosok?

Miskolc, Ózd  - Nem dolgoztak, idős emberek meglopásából éltek. Legutóbb rabolni indultak.

Miskolc, Ózd  - Nem dolgoztak, idős emberek meglopásából éltek. Legutóbb rabolni indultak.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a közelmúltban két ózdi férfival szemben a megyei főügyészség, közölte az Észak-Magyarországgal dr. Miskolci László főügyész. A két ózdi férfi tavaly, egy januári éjjelen tört rá otthonában az idős testvérpárra, majd olyan súlyosan bántalmazták őket, hogy egyikük belehalt sérüléseibe. A 20 és 25 éves támadók munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkeztek, ezért rendszeresen törtek be idős sértettekhez és loptak el tőluk kisebb értékű dolgokat, ami miatt őket már többször elítélte a bíróság.

Múlt év január 7-én este egyikük lakásán tartózkodtak, amikor elhatározták, hogy ismét betörnek valahová. Mivel ismerték a későbbi sértett idős testvérpárt, ezért őket szemelték ki. Indulás előtt Rivotrilt és Frontint vettek be, amelyre alkoholt ittak. Maszkot, kapucnit és kesztyűt húztak, majd elindultak a helyszínre.

Tévézés közben támadtak

Már késő éjszaka volt, a sértett idős férfiak lefekvéshez készülődtek, ágyból nézték a tévét, amikor a támadók berúgták a ház ajtaját, majd módszeresen kutatni kezdtek. Az egyik szobában a fotelban ült a 69 éves férfi. Tőle értékei átadását követelték, majd egyikük a sértett által önvédelmi célból a szobában tartott, műanyag csőbe húzott lánccal bántalmazni kezdte.

A férfi próbált védekezni, de az ütések olyan erejűek voltak, hogy a sérülésekbe rövid időn belül belehalt. A zajra felriadt az áldozat 68 éves öccse, aki a másik szobában már az ágyban feküdt. A rablók őt is ütni kezdték a lánccal. Életét gyakorlatilag az mentette meg, hogy halottnak tettette magát, ezért nem verték tovább. Így is több csontja eltört, fejét, testét zúzott, repesztett sérülések borították. A rablógyilkosok a házból apróságokat vittek el, aminek összértéke húszezer forint ha lehetett. A minősített emberölés és a magánlaksértés miatt a bántalmazást elkövető vádlottra életfogytig tartó, míg társára határozott tartamú fegyház kiszabását indítványozta az ügyészség. A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalás kitűzését.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában