A libatermelőknek nem jut pénz

Törvényi kötelességének eleget téve a felszámolóbiztos kedden összehívta a bezárt nyírgelsei üzembe a Nyírségi Szárnyas Kft. hitelezőit, hogy tájékoztassa őket a felszámoló által átvett vagyonról, s arról, hogy ennek értékesítéséből végülis mire számíthatnak. Szárnyas sztori [.doc – 58KB]

Az értekezlet elvileg lehetővé tette volna a hitelezők érdekvédelmét képviselő választmányt alakítását, ám a szükségesnél kevesebb résztvevő miatt erre nem kerülhetett sor.

Kozsla László felszámolóbiztos sajtónak adott nyilatkozatából kiderült, a  bejelentett összes  hitelezői  igény közel 4 milliárd forint, amelynek legjelentősebb részére a korábban a Nyírségi Szárnyast hitelező Raiffeisen Bank tart igényt.

A sorban a hatodik, “F” kategóriába tartozó libatermelőknek összesen 626 milliót meghaladó összeg (a tavaly beszállított libáik ára) ragadt benn. Mivel a felszámoló által átvett vagyon 2,8 milliárd körüli, borítékolható, hogy a beszállítóknak már nem jut pénz  annak értékesítéséből.

A Nyírségi Szárnyas felszámolóbiztosa Kozsla Lászó a vagyon iránti vásárlási szándékról e pillanatban nem tud. A következő évben indul az értékesítés, amely során a legtöbbet igérő vevőnek adják majd el a felszámolandó cég vagyonát.

Azoknak a beszállítóknak, akiknek érvényes termeltetési szerződésük volt erre az évre, átveszi a libáit a felszámoló, viszont a hiteleik kielégítésére nem lát reményt a biztos, aki több, mint kétségesnek tartja, hogy a hitelezői sorban eljutnak majd a beszállítók kielégítésig

– Galambos Béla –