A Lévay-sok és a Socrates program

Miskolc – A hét végén húsz diák látogat Németországba a miskolci Lévay József Református Gimnáziumból a Socrates program keretében. A témában projectdélutánt tartottak a közelmúltban.

A Lévay József Református Gimnázium már harmadik éve dolgozik együtt finn, francia, lengyel, német, olasz partnereivel a Socrates Nemzetközi Iskolai Együttműködési Projektben, számolt be a részletekről dr. Kóczi Rozália projektmenedzser. A harmadik év egy olyan város felépítéséről szólt, amelyben minden európai állampolgár egyaránt jól érezheti magát. A Helsinki-ben megrendezett projekttalálkozón fel is épült a virtuális város, amely a Fortuna nevet viseli. Megnyitása májusban lesz a franciaországi Marignane-ban. A virtuális város bemutatása, valamint a Helsinki projekttalálkozó prezentálása volt a témája a Lévay Gimnáziumban megrendezett projektdélutánnak.
A rendezvényen Ábrám Tibor, az iskola igazgatója , aki a napokban tért haza Németországból az újonnan induló , „Mire van szükségünk az élethez?” című projektet előkészítő látogatásról is beszélt, valamint vázolta a részben új partnerekkel (román, görög, bulgár) startoló közös munka tartalmát.
A hét végén Delmenhorst-ba látogató 20 lévay-s diák a magyar 1956-tal ismerteti meg a német fiatalokat. A projektek tapasztalatai egyre inkább beépülnek az intézmény mindennapos tanítási gyakorlatába, jegyezte meg dr. Kóczi Rozália.