„A létünkért focizunk”

A magyar labdarúgó válogatott világbajnoki selejtező-mérkőzései miatt kialakult kéthetes bajnoki szünetet követően a hét végén a Borsodi Liga nyolcadik fordulójával folytatódik a honi pontvadászat.

A szombati játéknapon 15 órai kezdettel a DVSC-AVE Ásványvíz csapata a REAC otthonában a Budai II László stadionban vizitál. A rákospalotai kék-sárgák eddig igen gyászosan szerepeltek az élvonalban, hiszen hét fordulót követően az utolsó helyen tanyáznak úgy, hogy hazai pályán vereséget szenvedtek a Diósgyőr, az MTK, az Újpest, a Vasas és a Fehérvár ellen, idegenben szintén kikaptak a Pécs ellenében, míg Győrben ikszelni tudtak. Érdekesség, hogy az eddigi összecsapásain a REAC minimum két gólt mindig kapott, így nem meglepő a 6–18-as gólkülönbsége.

Jó kérdés

A Loki eddigi hazai bajnoki meccsei – képekben
Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE: DVSC-ZTE 2005.07.30.
Debreceni VSC-MTK: DVSC-MTK 2-2
Debreceni VSC-Bp. Honvéd: DVSC-Honvéd 2005.09.03.
Debreceni VSC-Újpest FC: DVSC-AVE Ásványvíz–Újpest 2-2 2005.09.19.
Debreceni VSC-Diósgyőri VTK: DVSC-DVTK 05_06_2
Debreceni VSC-Vasas: A Vasas is 2–2-t ért el a Loki ellen 2005.10.03.

A DVSC-AVE Ásványvíz alakulata egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a riválisánál, de így is 12 ponttal az ötödik helyet foglalja el. Természetesen az összecsapás favoritja a debreceni bajnokcsapat, a kérdés csak az, hogy a közel kéthetes bajnoki pauza elég volt-e a Lokinál arra, hogy ismét azt a gárdát láthassák a szurkolók a pályán, amelyik régi önmagát idézi?

– Jelen állás szerint az egy nagyon jó kérdés, amire mi is nagyon kíváncsiak vagyunk. Természetesen tisztában vagyunk a mérkőzés tétjével, de annyi a sérültünk, hogy még felsorolni is hosszas. A „régiek”, Habi és Vukmir mellett most már Virág, Brnovics, Éger és Nikolov is maródi, valószínűleg rájuk sem számíthatok a REAC ellen – kezdte a beszélgetést Supka Attila, a DVSC-AVE Ásványvíz szakvezetője. – Nikolov esetében elég furcsa dolog történt, hiszen a játékost egy orvosi, írásos szakvéleménnyel engedtük el a válogatotthoz, mivel sérüléssel bajlódott. A nemzeti csapatnál ennek ellenére edzették, aminek az lett a végeredménye, hogy Balázs részleges combizom-szakadást szenvedett. A hiányzók miatt volt olyan tréning, hogy összesen 14 labdarúgó edzett, így nem a legideálisabb körülmények között készültünk a bajnoki folytatásra.

Tobe, a vezér!

Viszont nagyon jó hír a Loki háza tájáról, hogy a csapatkapitány Sándor Tamás újra csatasorba állt.

Mindenki tisztában van vele, hogy Tamás mit jelent a DVSC-nek, igazi vezéregyénisége a gárdának, rá mindenki hallgat, ő pedig valamennyi játékostársára hatással tud lenni. Tamás az a játékos, aki a hátán viszi a csapatot, irányít a pályán, igazából az edző jobb keze, amikor játszani tud, magával ragadja a társakat – vélekedett a DVSC karmesteréről a vezetőedző.

– Óriási pluszt jelenthet Tobe jelenléte a pályán, persze ez egy csapatjáték, s ugyanúgy, ahogy eddig, igazi csapatként kell funkcionálnunk, s akkor nem lehet baj. Biztos vagyok abban, hogy a játékosok teljes odaadással teszik majd a dolgukat a pályán, mivel most a létünkért futballozunk. Szükség van a győzelemre, s ezáltal a sikerélményre, amivel újra fel tud pörögni az együttes.

A tervek szerint Supka Attila a REAC ellen a Csernyánszki – Bernáth, Máté, Komlósi, Szatmári – Dombi, Kiss, Sándor, Halmosi – Jeremiás, Sidibe összeállítású kezdőcsapatot küldi pályára.

Kapcsolódó anyagok:

  • Éger: „Soha nem adjuk fel!”
  • Csak Halmosi maradt
  • Csak a Loki
  • Tobe már felépült
  • Szima Gábor decemberben dönt