A lehető legerősebb lesz a Bőcs

Tóth László
Tóth László
Szerdán 15 órától Bőcsön, a Bőcs KSC a Diósgyőri VTK-t fogadja a labdarúgó Ligakupában.

A második évét élő Ligakupa sorozatban első hazai meccsére készül az NB II Keleti csoportjának listavezetője, a Bőcs KSC együttese. A zöld-sárgák az A csoport 2. fordulójában a megyeszékhely nagycsapatát, az NB I-ben a 14. helyen álló Diósgyőri VTK-t fogadják. És a kijelentő mód azért is örömteli, mert a Ligakupa 1. fordulója előtt- és után felvetődött, hogy az NB II-es csapatok kiszállnak a sorozatból, mert a Ligakupa szervezői a rajt előtt nem tudták valóra váltani a nevezés előtt tett ígéreteiket, nagyságrendekkel kevesebb ,,rajtpénzt” akartak adni, mint amennyiről korábban szó volt.

– Nem egy-egy csapat dönt majd arról, hogy mi legyen, hanem érdekszövetséget alkotva, az NB II-es liga vezetői képviselnek minket is a szervezőkkel zajló tárgyalásokon – válaszolta érdeklődésünkre Tóth László, a Bőcs KSC edzője. – Őszintén szólva nem is tudom pontosan hol tart ez az ügy, az én személyes álláspontom az, hogy jó lenne végigjátszani a sorozatot, ha már elkezdtük. A többi csapatra való tekintettel nem lenne elegáns visszalépni, ennek szellemében mondom: nem kérdés, hogy pályára lépünk-e a Diósgyőr ellen.

Tóth Lászlótól megtudtuk, hogy sem eltiltott, sem sérült nincs a bőcsiek keretében, vagyis elviekben a lehető legjobb összeállításukban szerepelhetnek.

– Így is teszünk, és komolyan mondom, hogy az idei szezonban ilyen erős összeállításban még egyszer sem játszottunk – jelentette ki az NB II-es gárda szakvezetője. – Ugyanis a Ligakupában még az NB II-re előírt, két 21 év alatti játékos szerepeltetése sem kötelező, vagyis minden kötöttség nélkül állíthatom össze a csapatot. Kellemes edzői probléma ez, mondhatni örömteli. Azért is, mert nyerni szeretnénk a Diósgyőr ellen, ugyanis a célunk az, hogy a csoportküzdelmek során a lehető legtovább harcban legyünk a továbbjutást jelentő helyekért.

Bőcsi barlang
Az idei szezonban a Bőcs KSC hazai pályán eddig mind az öt tétmeccsét megnyerte, összesített gólkülönbsége 16-2 (négy győztes bajnokijukon kívül a Magyar Kupában a Nyíregyházát búcsúztatták 1-0-val). A BKSC pályaválasztóként további két mérkőzését a Diósgyőri stadionban játszotta: a Ferencvárost bajnokin 2-1-re verte, az Újpesttől viszont 3-0-ra kikapott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első összecsapásán.

A BKSC várható kezdőcsapata:

Szabó Á. – Szakszon, Cséke, Kóka, Molnár Zs. – Irhás, Lipták, Török, Menougong – Bardi, Gaál.

Ligakupa, A csoport állása

1. Diósgyőri VTK 1 1 – – 4-1 3

2. Nyíregyháza SFC 1 1 – – 3-0 3

3. Bőcs KSC 1 – 1 – 1-1 1

4. Vasas 1 – 1 1-1 1

5. Debreceni VSC-TEVA 1 – – 1 1-4 0

6. Vác-Újbuda 1 – – 1 0-3 0

A 2. forduló további mérkőzései:
Debrecen – Nyíregyháza, szerda 15.30,
Vác – Vasas, jövő hét szerda, 14.00

Belépők

A bőcsi Ligakupa meccsre a belépők egységesen 500 Forintba kerülnek.