A legtöbb vírust magunk telepítjük

A legtöbb vírust magunk telepítjük
Hazánkban azok a vírusok terjednek a legnagyobb számban, melyek valamilyen ingyenes tartalmat ígérnek a felhasználóknak

A magyar felhasználók annyira szeretik az ingyenes tartalmakat, hogy amikor egy weboldal szabadon letölthető zenefájlokat ígér, a biztonsági kockázatokat nem mérlegelve kattintanak a letöltés gombra. Az ESET statisztikáiból kiderült, Magyarországon a legtöbb vírust mi magunk telepítjük a számítógépre.

Ez a kimutatás nem túl hízelgő a magyar felhasználókra nézve. A jelenség arra vezethető vissza, hogy az onlinetartalmakat böngészők jó része hadilábon áll az angol nyelvtudással, valamint még mindig hajlamos bedőlni a hangzatos szlogeneknek.

Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó vállalat ügyvezetője szerint a felhasználóknak sokkal óvatosabban kellene viselkedniük, amikor ingyenes tartalmakat, illetve programokat ígérő üzenetekkel találkoznak, és nagyobb figyelmet kellene fordítaniuk arra is, hogy milyen vírusvédelmi alkalmazást használnak.

E közben valóságos iparággá fejlődött az onlinebűnözés, a “jószándékú” programok túlnyomó része Ázsiából érkezik, valamint a módszerek is egyre kifinomultabbak. A vírustámadások jó része azonban alapvető óvatossággal kivédhető…lenne.

Kapcsolódó:

 • Láthatáron a következő Windows
 • Az idei EB hivatalos játéka
 • Flash játékok
 • Veszélyes weboldalak
 • Focis játékunk
 •  

     0Hozzászólás

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  Még 1000 karakter

  A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


  hirdet�s