A legszebb feladatra vállalkozik

By Kolodzey Tamás
Mayer Péter
Mayer Péter - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – Mayer Péter nem lesz a Miskolci Jegesmedvék JSE másodedzője. Az utánpótlás-nevelésben akar szerepet vállalni.

A hoki berkeiben Majának szólítják a fiatal szakembert, aki főállásban a Herman Gimnázium testnevelő tanára. Köztudott róla, hogy korábban két szezont vezetőedzőként húzott le a sárga-feketéknél, az elmúlt idényben pedig a kanadai Robert Dever segítőjeként dolgozott. Ősztől azonban nem lesz sem prímás, sem másodhegedűs… Szó sincs arról, hogy kegyvesztett lett, egyszerűen nem akar a „kormánykerékhez” ülni.
Bobbal nagyon jól kijöttem, s mivel remek szakember, tőle tényleg sokat tanultam – kezdte Mayer Péter. – Azért értettük meg egymást, mert mindketten ugyanazt gondoltuk a jégkorongról, ennek a csodálatos játéknak a filozófiájáról. Úgy láttam és látom, hogy nem tér vissza hozzánk a tengerentúlról, én pedig most nem akarok mással kezdeni, azt pedig már korábban leszögeztem, hogy jelenleg nincsenek vezető edzői ambícióim.

Feszített tempó

A tréner őszintén beszélt arról is, hogy embert próbáló volt számára a 2010/2011-es szezon, de a korábbi pörgés szintén alaposan igénybe vette.
– MOL Liga, Magyar Kupa, magyar bajnokság, heti három meccs, megannyi utazás… – folytatta a szakember. – Ezt a feszített tempót az iskola és a család mellett csak egy ideig lehet bírni, utána, vagy közben váltani kell. Az még képlékeny, hogy mit fogok csinálni a klubnál, de egy biztos: az U16, vagy az U18 tájékán akarok maradni és remélem, hogy a serdülő válogatottnál is számítanak rám. Ezek nem rangon aluli feladatok, hanem nagyon fontosak, ráadásul a fiatalok nevelése a legszebb feladat azok közül, amiket kaphat az ember. 

Mayer Péternek megemlítettük azt is, ami a szurkolók körében közszájon forog. Nevezetesen azt, hogy a háttérbe vonulásáról hozott döntését a kocsiját ért gyakori rongálások is befolyásolták. A testnevelő-edző azt mondta, hogy a szakmai érveken túl a „külső körülmények” csak húsz százalékban befolyásolták, erről azonban nem akar beszélni, ráadásul úgy gondolja, hogy a sportpályákra és a környékükre nem való cselekedetekkel kapcsolatos „dolgokra” a jégkorong szerelmesei nem vevők.

Dever-szavak

A napokban e-mailben megkerestük Robert Devert, akitől szintén érdeklődtünk arról, hogy folytathatja-e szűk egy éve Miskolcon megkezdett munkáját: ,,Miskolcra való visszatérésemmel kapcsolatban nincs semmi konkrétum – írta a szakember munkatársunknak. – Június 20-án kaptam egy e-mailt Egri István elnöktől, ám addig, amíg nem dől el, hogy visszatérek, vagy sem, nem mondhatok többet. Kapcsolatban vagyok más potenciális munkaadókkal kora május óta, ám a munkavállalói státuszom eddig nem változott.”

-KT, MI-