Friss hírek

2010.06.28. 16:50

Több mint egy tucat iskola dolgozhat európai társaival az erőszak megfékezésén

<p>Tizenhárom magyarországi iskolát választottak be az idei ACES oktatási programba, amely a közép- és kelet-európai oktatási intézmények 12-17 éves diákjait támogatja közös projektjeik megvalósításában. A pályázat témája idén a "Találd meg a megoldást! Konfliktuskezelés az iskolában és környezetünkben" mottóval indult.</p>

A 138 beadott pályázati anyagból összesen 45-öt fogadtak el, mindegyiket 2-3 partneriskola közösen készítette. Magyarországról 41 iskola pályázott. A magyar pályázók közül 13 iskolát választottak ki és pénzügyileg is támogatják őket terveik megvalósításában a 2010/2011-es tanévben. Az ACES hálózat több mint 500 iskolát foglal magába 15 országból és a programot minden résztvevő országban az oktatási tárca támogatja.

A további résztvevő országok: Albánia, Ausztria, Bosznia Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Koszovó, Magyarország, Montenegró, Moldova, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Az ACES iskolai hálózatot az Erste Alapítvány hívta életre 2006-ban és egy szlovák alapítvánnyal együttműködve, az osztrák Interkulturelles Zentrum koordinálása alatt működik azóta is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!