A legkiszolgáltatottabb szereplő

Miskolc – Fokozódik a veszélyeztetettség este, esős időben, sötét ruházatban.

A közúti közlekedésnek a gyalogosok a legkiszolgáltatottabb szereplői – szögezi le Gaskó Bertalan, a megyei Rendőrfőkapitányság kommunikációs irodájának vezetője a leggyakoribb gyalogosbaleseteket tudakoló kérdésünkre. Nem ritka, hogy hirtelen, körültekintés nélkül kelnek át a gyalogátkelőhely nélküli útszakaszon. Hasonló gyakoriságú, hogy álló jármű, bokor mögül lépnek az autók elé. Fokozódik a veszélyeztetettség este, esős időben, sötét ruházatban – fejti ki az irodavezető. A közlekedési rendőrök ajánlása szerint a gyalogosok igyekezzenek a kijelölt átkelőhelyeket igénybe venni, lakott területen kívül pedig fokozottan javasolt a láthatósági mellény használata, különösen rossz látási viszonyok között. Esős időben mérjék fel, hogy megnövekszik a járművek fékútja – összegzi a tapasztalatokat.

Statisztikai adatok

A legutóbbi felmérés szerint ebben az évben 436 személyi sérüléses baleset történt, melyben 112 esetben volt érintett gyalogos. 38 alkalommal okozója, 74 esetben pedig részese volt a baleseteknek, melyből 10 volt halálos, 47 végződött súlyos, 55 könnyű sérüléssel.

ÉM-PGY
0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s