A legjobb négy között a Loki

A legjobb négy között a Loki
Debrecen – A DVSC-TEVA látványos és eredményes játékkal verte ki az Újpestet a Magyar Kupából – a találkozó további pozitívuma: a debreceni B-közép ismét a kedvencek mögé állt.

A DVSC-TEVA ÚjpestMagyar Kupa negyeddöntőjének második összecsapása teljes mértékben 0–0-ról indult, hiszen a két csapat Megyeri úti találkozója gólnélküli döntetlennel végződött.

A debreceni visszavágó előtt súlyos érvágás érte a Lokit, hiszen Sándor Tamásra gerincproblémái miatt nem számíthatott Miroslav Beránek, a cseh mester erre a mérkőzésre a brazil Marco Tulio kezébe adta a karmesteri pálcát. Mint utóbb kiderült, a piros-fehérek új igazolása nem okozott csalódást, nagyon jól oldotta meg a rá bízott feladatot.

Gyorsan eldőlhetett volna

A meccs elején kiderült, az újpestiek trénere, Urbányi István szavatartó ember: a szakvezető megígérte, agresszív futball játszik majd csapata, ennek az lett a vége, hogy a lilák aprították a piros mezeseket rendesen. A hazaiak viszont a játékra összpontosítottak és egy szabadrúgás kombináció végén Kiss Zoltán lövését követően gólnak örülhetett a hajdúsági publikum.

A vezető találatot követően tovább nyomott a Loki, szép akciók végén ismét helyzeteket alakítottak ki Dzsudzsák Balázsék; ha a 20. percben 4–0 a Loki javára, a vendégek akkor sem szólhattak volna egy szót sem.

 Viszont a ziccerek kimaradtak, míg a túloldalon az első kaput eltaláló újpesti lövés egyből gólt eredményezett: Tisza szabadrúgásból volt eredményes. A folytatásban tovább irányította a játékot a piros-fehér egylet, ám gólt érő helyzetik már nem jutottak Leandróék.

Együtt a csapat és a szurkolók

A szünetet követően újra a legmagasabb fordulatszámon pörgött a Lokomotív, ráadásul a sokat várt látványos futball is megérkezett az Oláh Gábor utcába. Majd egy órányi játékot követően sorsdöntő momentumok következtek a meccs menetében: Zaleh kiállítását követően megfogyatkozott az Újpest, sőt kettős emberelőnybe került a bajnokcsapat, ugyanis a hallgatási fogadalmukat megtörve, a Loki B-közép újra a kedvencek mögé állt. Újra a régi, fantasztikus hangulat uralkodott a stadionban, s a fíling akkor hágott a tetőfokára, amikor Tulio zseniális ívelése után a csereként pályára lépő Zsolnai Róbert újra előnyhöz juttatta a hazaiakat.

Szűk negyedóra elteltével újra hangrobbanás rázta meg a stadion alapjait, Dzsudzsák jobb lábbal (!) eleresztett távoli bombája vágódott Balajcza kapujába.

A végjátékban hiába próbálkozott a Loki-mumus Kovács Zoltán is a liláknál, ezen a napon a gólerős csatár sem tudott segíteni a csapatán. A találkozó végül 3–1 es DVSC-TEVA győzelemmel, illetve fieszta hangulattal zárult; a szurkolók hullámzása, illetve a Szép volt, fiúk! skandálása teljesen megérdemelten zúgott az arénában.

A debreceni bajnokcsapat 3–1-es összesítéssel verte ki az Újpest gárdáját és jutott elsőként a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

TÉNYEK
DVSC-TEVA–Újpest 3–1 (1–1)
Debrecen, 8000 néző, vezetette: Szabó Zs.
DVSC-TEVA: Csernyánszki – Bernáth (Zsolnai 62.), Komlósi, Mészáros, Leandro – Kiss, Vukmir, Tulio (Dombi 76.), Dzsudzsák – Sztojkov (Thierry 79.), Sidibe.
Újpest: Balajcza – Zaleh, Vermes, Vaskó, Tóth B. – Korcsmár (Kovács Z. 75.), Erős, Sándor (Habi 56.), Kiss – Tisza, Nagy O. (Velibor 75.)
Gólszerzők: Kiss Z. (13.), Zsolnai (67.), Dzsudzsák (81.), illetve Tisza (36.)
Sárga lap: Bernáth (14.), Zaleh (20.), Vaskó (45.), Komlósi (83.), Vukmir (92.).
Kiállítás: Zaleh (58.).

Mesterszemmel

Miroslav Beránek: – Mindkét csapat kupamérkőzéshez méltó jó teljesítményt nyújtott. Sokat számított, hogy sikerült az első félidőben gólt lőnünk, és összességében mi játszottunk jobban. Ezzel a teljesítménnyel a szurkolókat újra magunk mögé állítottuk, a továbbjutás mellett ennek is örülök.

Urbányi István: – Jó hangulatú, igazi kupamérkőzést játszottunk. A pályán mindenki mindent megtett, ebbe beleértem a játékvezetőket is, Ivan Zaleh kiállítása ugyanis szerintem nem volt jogos, hiszen a mérkőzésen még 18 ilyen szituáció volt. A második gólunkat ráadásul akkor kaptuk, amikor Vaskót sérülés miatt a pálya mellett ápolták.

B. N.

Kapcsolódó anyagok:

  • Percről-percre: közvetítésünk a mérkőzésről
  • Film a Lokiról – csak áprilisi tréfa volt