A legizgalmasabb magyar bobpálya

A legizgalmasabb magyar bobpálya
Miskolctapolca – Teljesen biztonságos, környezetbarát lesz a tervezett bobpálya, s egyben magyarország legizgalmasabb pályája a kivitelező cég szerint.

A legizgalmasabb magyar pálya lesz a miskolctapolcai a tervező-kivitelező német cég szerint. Kanyargós és jó az esése – mondta Dombovári Tibor a Mibob ügyvezető igazgatója a hamarosan épülő tapolcai bobpályáról.

A létesítményt júniusban szeretnék átadni, írtuk. A hír hatalmas érdeklődést váltott ki portálunkon is, ezért további részletekről kérdeztük az építtető-beruházó cég igazgatóját.

Megtudhattuk még, hogy a több mint 800 méter hosszú pálya a Csónakázótó fölötti erdőből fog indulni a Barlangfürdő nyári kijáratánál lévő új híddal szemközt. Itt szállnak majd be az utasok, ahonnan felviszi őket a szerkezet a pálya tetejére, amely majdnem eléri azt a befedett szállítószalagot, amely a kőbányát köti össze a cementgyárral. Automatikusan válik le a kocsi, onnantól működik a bobozó által használt fék.

40 kilométer/ óra

– Teljesen biztonságos a pálya, hiszen 40 kilométer /óránál többre nem gyorsulhatnak a kétszemélyes bobok, a beépített biztonsági berendezés ezt meggátolja – jegyezte meg Dombovári Tibor. – Rozsdamentes acélcsövön gurul, mely nem tud leesni a csőről, az utas sem tud kiesni.

A németek híresen környezetvédők, hangsúlyozta még az igazgató, így a pálya egyetlen fa kivágása nélkül épül meg, anyagában, építészeti megoldásaiban illeszkedik a tájhoz és a Barlangfürdő-höz.

Korábbi cikkünk

Bobpálya épül Miskolctapolcán