Sport

2012.09.12. 07:41

Magyar válogatott - Sima holland győzelem

Budapest, 2012. szeptember 11., kedd (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn 4-1-es vereséget szenvedett kedden a vb-ezüstérmes Hollandiától a Puskás Ferenc Stadionban.

Budapest, 2012. szeptember 11., kedd (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn 4-1-es vereséget szenvedett kedden a vb-ezüstérmes Hollandiától a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar csapat sorozatban nyolcadik mérkőzését veszítette el a hollandokkal szemben, legutóbb 1984-ben tudta legyőzni az Oranjét.

Egervári Sándor együttese, amely múlt pénteken az andorraiak legyőzésével rajtolt a sorozatban, legközelebb október 12-én Észtországban vendégeskedik, majd négy nappal később a török csapatot fogadja.

A találkozót a helyszínen tekintette meg Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

Eredmény, D csoport:

Magyarország-Hollandia 1-4 (1-2)

--------------------------------

Puskás Ferenc Stadion, 25 ezer néző, v.: Pedro Proenca (portugál)

gólszerzők: Dzsudzsák (7., 11-esből), illetve Lens (3., 53.), Martins Indi (19.), Huntelaar (74.)

sárga lap: Korcsmár (18.), Juhász (29.), Dzsudzsák (37.), illetve Clasie (6.), Maher (85.)

Magyarország:

-------------

Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán, Juhász Roland, Elek Ákos (Gyurcsó Ádám, 61.) - Korcsmár Zsolt, Varga József - Koman Vladimir (Hajnal Tamás, a szünetben), Gera Zoltán (Németh Krisztián, 80.), Dzsudzsák Balázs - Priskin Tamás

Hollandia:

----------

Martin Stekelenburg - Ricaro van Rhijn, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi (Joris Mathijsen, 64.), Jetro Willems - Jordy Clasie, Wesley Sneijder, Kevin Strootman (Adam Maher, 78.) - Jeremain Lens, Robin van Persie (Klaas-Jan Huntelaar, a szünetben), Luciano Narsingh

I. félidő:

----------

3. perc: Narsingh egy szép kényszerítővel húzott el a jobb oldalon, beadását követően pedig az ötösön álló Lens a kapu jobb oldalába fejelte a labdát (0-1).

7. perc: Gera vette át a labdát a 16-os vonalán, egy lövőcsel után befelé tört, de buktatták. A játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Dzsudzsák magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba (1-1).

19. perc: Sneijder ívelt be egy szabadrúgást, az előre húzódó Martins Indi pedig öt méterről senkitől sem zavartatva a kapu bal sarkába csúsztatta a labdát (1-2).

II. félidő:

-----------

53. perc: Sneijder ívelt rendkívül pontatlanul a bal oldalra, ám Elek hatalmas hibát elkövetve középre, az üresen érkező Lenshez fejelte vissza a labdát, amelyet a támadó lekezelt, majd higgadtan a kapu közepébe passzolt (1-3).

74. perc: egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően a jobb oldalról Lens gurította a labdát a középen érkező Huntelaarnak, aki az üres kapuba passzolt (1-4).

"A film pörög tovább" - ezzel a transzparenssel vezette fel a hazai szurkolótábor a találkozót, a kifeszített képek pedig egy-egy magyar világbajnoki részvételt ábrázoltak, az utolsó kocka pedig a 2014-es brazíliai torna volt. Az előzetes kezdőcsapatban ugyan Arjen Robben még ott volt, ám a Bayern München szélsője megsérült a bemelegítés során, így a kezdésnél már Lens volt a holland csapatban.

Az Oranje nagy lendülettel kezdett és már a harmadik percben megszerezte a vezetést, éppen Lens volt az, aki túlugrotta védőjét és a kapuba bólintott. A magyarok ugyanakkor pillanatokon belül válaszoltak, a Gera által kiharcolt büntetőt Dzsudzsák értékesítette. A hollandok ezt követően ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, de vezető góljukhoz gyakorlatilag a teljes magyar védelem asszisztálására szükségük volt, ugyanis Martins Indi teljesen üresen fejelhetett az ötösről a kapuba. A folytatásban is a hollandok akarata érvényesült, könnyedén játszották ki a kapura veszélytelen magyarokat.

A fordulást követően újabb gyors gólt szereztek a hollandok, igaz, Lens találatához pedig Elek elképesztően nagy hibája vezetett, aki odafejelte a labdát riválisának. A magyar válogatott ennek ellenére nem tört össze, és Priskin révén könnyen szépíthetett volna, de a helyzet kimaradt. Miután a magyar fellángolást átvészelték, egyre könnyedebbek és magabiztosabbak lettek a hollandok, és végül Huntelaar góljával el is döntötték az összecsapást. A hajrában az eredmény már nem változott, a vendégek, akár csak tavaly márciusban a két csapat Európa-bajnoki selejtezőjén, most is négy góllal távoztak a Puskás Ferenc Stadionból, igaz, akkor az ő kapujuk érintetlen maradt.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

"Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést a hollandok, mert hátul komoly hibákat követtünk el. Ahogy futottunk az eredmény után, a hollandok megtalálták a gyenge pontjainkat és ki is használták ezeket. A két októberi mérkőzésen nyerni kell ahhoz, hogy versenyben legyünk a csoport második helyéért."

Louis van Gaal, a holland válogatott szövetségi kapitánya:

"Sokat számított, hogy már az elején gólt szereztünk, igaz, hamar ítéltek ellenünk egy büntetőt. A második félidőben úgy tűnt, a magyarok rendkívül szervezetlenül futballoznak. Összességében elégedett vagyok, ugyanis a két legnehezebb ellenfelünkkel szemben hat ponttal kezdtük a selejtezősorozatot."

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!