Friss hírek

2010.08.31. 19:21

Éveken át pénzt tehetett el a budapesti fesztiválközpont gazdasági vezetője

<p>Belső vizsgálat folyik a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft-nél, mert felmerült a gyanú, hogy a gazdasági csoport vezetője megrövidítette a céget - jelentette be kedden Zimányi Zsófia, a fesztiválközpont igazgatója. Elmondta: a gazdasági vezető augusztus közepén levélben felmondott, azóta nem tudják elérni, de testvére elmondása szerint feljelentést tett maga ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, mert az elmúlt években pénzt tett el a cégnél. Azt, hogy mekkora összegről van szó, egyelőre nem tudni. Külső könyvvizsgálót is felkértek a vizsgálatra, szeptember végére várható eredmény.</p>

Lovass Esztert megbízható munkatársnak ismerte, és az elmúlt években az APEH- és egyéb vizsgálatok is mindent rendben találtak a fesztiválközpontnál, így meglepetésként érte a hír, hogy a gazdasági csoport vezetője sikkasztás gyanújába keveredett - mondta Zimányi Zsófia. A fesztiválközpont igazgatója hozzátette: a gazdasági igazgató levélben mondott fel augusztus közepén, azóta nem tudják elérni.

Azt is a gazdasági igazgató testvérétől tudja, hogy Lovass Eszter feljelentést tett maga ellen a rendőrségen, mert pénzt tett el magának a cégnél - mondta Zimányi Zsófia. Úgy tudja, hogy a rendőrségi vizsgálat még tart. Közben belső vizsgálat is indult a fesztiválközpontnál. Azt már most tudni, hogy voltak olyan tételek, amelyeket nem szabályosan könyveltek el. Vélhetően fiktív számlázás történhetett. Annyi biztos, hogy többszáz millió forintra rúg az az összeg, amelynek számláit vizsgálják, de ez nem azt jelenti, hogy ekkora összegű a sikkasztás. Külső könyvvizsgáló cég is vizsgálódik az ügyben, szeptember végére várható eredmény.

Arra a kérdésre, hogy miért tett feljelentést maga ellen a gazdasági vezető, és vajon miért pont most, nem tudott választ adni Zimányi Zsófia.

A Független Hírügynökség érdeklődött a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, hogy feljelentette-e magát Lovass Eszter, de egyelőre ezt nem erősítette meg a rendőrség.

1996 óta a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. szervezi a fővárosi önkormányzat különböző kulturális programjait. A fesztiválközpont intézi egyebek mellett a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Budapesti Őszi Fesztivál szervezését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!